05.02.2016.

NAJNOVIJE

Održana druga radionica te snimanje predstave i video spota u sklopu projekta “Odzvonilo je nasilju”

U sklopu projekta “Odzvonilo je nasilju” kojeg provodi Otvorena medijska grupacija uz partnere na projektu Urban fest Osijek (UFO), Centar za kulturne djelatnosti (CKD) i Ekonomsku i upravnu školu Osijek, 30. i 31. siječnja 2016. godine održana je edukativna radionica za snimanje video spota u prostorijama Ekonomske i upravne škole Osijek.

Cilj projekta je prevencija nasilja među mladima (nenasilno rješavanje sukoba među mladima, edukacije o prihvaćanju različitosti među mladima i dr.) na području Osječko-baranjske županije.

5_2_2016_odzvonilo_je_nasilju (1)

Na radionici su sudjelovali nastavnici i učenici 1. i 2. razreda Ekonomske i upravne škole Osijek koji su kroz ovaj projekt naučili kako kroz izvedbenu umjetnost potaknuti društvene promjene i uključiti se u društvene procese. U sklopu radionice učenici su zajedno sa voditeljicom radionice, glumicom i umjetničkom voditeljicom kazališta Tvornica lutaka, Petrom Radin, razradili kratki scenarij za predstavu i video spot na temu prevencije vršnjačkog nasilja.

Također, u sklopu radionice održano je i snimanje predstave i video spota gdje su učenici imali priliku prikazali svoje talente poput sviranja, pjevanja, plesanja i crtanja putem kojih su pokazali kako nasilje nije odgovor, a sve sa ciljem razvoja i uspostavljanja kvalitetnih odnosa najprije u školama, a zatim i u društvu.

5_2_2016_odzvonilo_je_nasilju (3)

Učenici su također snimili osobne audio-vizualne poruke putem kojih su ukazali na važnost prevencije i suzbijanja vršnjačkog nasilja i stvaranja nenasilnog okruženja u školama.

5_2_2016_odzvonilo_je_nasilju (4)

Projekt je financiran iz državnog proračuna, a financira ga Ministarstvo socijalne politike i mladih. Ukupna vrijednost projekta je 110.000,00 kn.

5_2_2016_odzvonilo_je_nasilju (5)


VEZANO