06.02.2016.

NAJNOVIJE

Dodjela nagrada za najbolje poduzetničke ideje 2015.

Najboljom poduzetničkom idejom Osječko-baranjske županije 2015. proglašene su samoposlužne praonice za pse – Dog Wash u Osijeku, autora Maria Fuisa.

Naime, projekt Najbolje poduzetničke ideje realizira se već desetu godinu za redom, a ukupan broj pristiglih prijava od 2006. do 2015. godine je 560. Za ovogodišnju dodjelu nagradni fond je iznosio 42 000 kuna, od čega je Županija osigurala 20 000, a Cesting, Vuka i HGK – Županijska komora Osijek preostali iznos.

Prva nagrada iznosi 10 000 kuna, druga 7 000, treća 5 000 te deset nagrada po 2 000 kuna. Cilj ovoga projekta je poticanje poduzetnika, ali i onih osoba koje tek razmišljaju o ulasku u svijet poduzetništva, na stvaranje novih proizvoda, odnosno usluga koje se mogu ponuditi tržištu.

Tako su se u četvrtak, 4. veljače, u zgradi Županije okupili dobitnici, a župan Vladimir Šišljagić im je prvi čestitao. U ime sponzora, nagrađenima je zahvalio i predsjednik HGK Županijske komore Osijek Zoran Kovačević.

Ovogodišnja najbolja poduzetnička ideja već je zaživjela. Naime, obitelj Fuis je na dva mjesta u Osijeku već postavila samoposlužne praonice za pse – Dog Wash, a po njihovom priopćenju za Glas Slavonije, prvi su s ovim projektom u Hrvatskoj te će se nastojati prošiti i na ostalo tržište.

Drugoplasirana ideja je Igraonica i SOS dadilje, đakovčanke Vanese Schleis, a trećeplasirani je Višnjevčanin Drago Baban za obradu metala uz izbjegavanje stvaranja otpadne emulzije.

Foto: Glas Slavonije


VEZANO