13.02.2016.

NAJNOVIJE

Novi vlasnici NK Osijeka – Lorinc Meszaros i Ivan Meštrović

Potpisivanjem ugovora sa starim vlasnicima NK Osijeka (Gradom Osijekom i Gradskom bankom d.d. u stečaju), mađarski poduzetnik Lorinc Meszaros i hrvatski poduzetnik, Osječanin Ivan Meštrović preuzeli su vlasništvo nad klubom NK Osijek.

Tako sada novu vlasničku strukturu čine: većinski vlasnik (nešto preko 60%) Lorinc Mészàros, vlasnik 29,1% dionica i novi predsjednik NK Osijeka Ivan Meštrović, potpredsjednici kluba Ferenc Szakály i Igor Vekić, sportski direktor Alen Petrović i direktor kluba Igor Galić.

Nova uprava predstavila se na svečanosti u Hotelu Osijek, a prvi se nazočnima obratio gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić koji je zahvalio svim dioničarima koji su omogućili stvaranje uvjeta za preuzimanje kluba od strane novih vlasnika: “Završetak vlasničkog preoblikovanja kluba vjerovatno ne bi bio moguć da se politika u Osijeku nije udružila i bila jednoglasna. Vjerojatno danas ne bi bili u ovoj situaciji, stoga zahvaljujem i Branimiru Glavašu, jer da se nismo pomirili svega ovoga ne bi bilo.”

Suvlasnik kluba i novi predsjednik Ivan Meštrović je napomenuo kako ovaj događaj označava: “Izlazak politike iz kluba, a želja mi je promijeniti percepciju nogometa kao eltitističkog djelovanja, približiti klub gradu te preko kluba pokrenuti i grad. Vode nas dvije krilatice ‘Osijek navija za Osijek’ i ‘Pokrenimo grad’. Kupili smo klub za sve vas i vama, kupili smo klub građanima grada Osijeka i regije. Niti Lörinc niti ja ne možemo klub i stadion odnijeti u gradove u kojima živimo, ovo je za sve vas. Želimo da se svatko osjeća dijelom kluba. U protivnom ovo nema smisla”, napomenuo je Ivan Meštrović.

Nakon potpisivanja ugovora Lorinc Meszaros je napomenuo kako je kratkročni cilj financijski osnažiti klub kako bi ostao u 1. HNL, a kao srednjoročni plan naveo je obnovu Gradskog vrta te je dodao kako je došao iz prijateljstva, na poziv prijatelja, kako bi djelomično ili potpuno riješio probleme u klubu.

Svečanosti je bio nazočan i predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker koji je zahvalio ulagačima na ulasku u klub, te napomenuo kako će HNS uvijek biti na pomoći NK Osijeku. Svom bivšem klubu poželio je da za nekoliko godina nastupa u Europskoj ligi ili Ligi prvaka.

Među brojnim uzvanicima bio je i novi savjetnik Dinama i prvi dopredsjednik HNS-a Zdravko Mamić koji je izjavio novinarima kako treba respektirati sve što je NK Osijek značio u proteklih 100 godina svoga postojanja, da je ovo nova etapa u kojoj novi vlasnici donose svježi kapital, nove ljude, ideje i inicijative.

Budući sportski direktor Alen Petrović naglasio je visoke ciljeve za koje će se trebati i igrački pojačati, a prvi korak prema tome bili su potpisi na ugovor Aljoše Vojnovića i Josipa Kneževića.

Izvor i foto: Radio Osijek


VEZANO