08.12.2017.
50 poems for snow secesijski zdenac moj osijek

NAJNOVIJE

50 Poems for Snow čeka prvi snijeg

Pri prvom većem naletu snijega, u Osijeku će se po drugi put održati manifestacija pod nazivom 50 Poems for Snow.

O čemu je točno riječ?
50 Poems for Snow  osnovan je u Zagrebu 2012. godine, a radi se o neprofitnom međunarodnom festivalu poezije koji se održava jednom godišnje i to prvu večer nakon pada prvog obilnijeg snijega u određenom gradu. Čitanje poezije organizirano je na otvorenom, a cijeli posao organizacije odrađen je od strane pjesnika koji čitaju.

Festival je strogo volonterski nastrojen.

I ove zime, Osijek dobiva svoje drugo izdanje festivala. Nakon prošlosezonske lokacije u Parku kralja Držislava (kod svima poznate ‘Školjke’), ove godine poezija će se čitati na Šetalištu kardinala Franje Šepera (kod Secesijskog zdenca). Festival je do sada održan u 15 gradova (Beograd, Colomiers, Helsinki, Koprivnica, Maribor, Novi Sad, Osijek, Priština, Prizren, Sisak, Sofia, Toulouse, Beč, Erevan i Zagreb) i 9 država (Austrija, Armenija, Bugarska, Finska, Francuska, Hrvatska, Kosovo, Srbija i Slovenija).

Pravila događaja su sljedeća: troje pjesnika čitaju svoje pjesničke uratke (pjesme ne moraju biti tematski o snijegu), a ujedno se pročita i jedna pjesma od pjesnika kojem je festival te godine posvećen. Ove godine festival se održava u čast Pabla Nerude.

Ove zime pjesme u kod zdenca čitaju Slavko Babić, Mislav Bartoš i Bruno Koić. Točan datum održavanja manifestacije zasad ne možemo točno reći, jer čekamo prvi pravi snijeg, no o svim daljnjim informacijama možete pratiti službeni Facebook događaj ili FB stranicu Na krajičku jezika.

Pripremite toplu odjeću, šalicu topline i naštimajte uši na frekvenciju poezije i vidimo se kada snijeg napada!

(klik na plakat za poveznicu na fb stranicu :)50 pomes for snow osijek

Dizajn plakata: Rafaela Dražić

Stih na plakatu odabrao Mislav Bartoš (iz Nerudine pjesme ‘Znat ćeš’).


VEZANO