18.01.2018.

NAJNOVIJE

Novi filmski tjedan kina Urania

Novi filmski tjedan kina Urania predstavlja fantastičnu povijesnu biografsku dramu i intirigantni triler…

U jednom su trenutku oči cijeloga svijeta  bile uperene u njega i svi su čekali koji će potez napraviti. Već na samom početku Drugog svjetskog rata bilo je očito da su Hitlerove snage neuništive te da je samo pitanje vremena kada će svojom doktrinom pokoriti cijelu Europu. Uz nepoštovanje odluka vlastite stranke i kralja te sa čitavom javnošću u strahu odlučuje reći: NE!

Winston Churchill u Prijelomnom času donosi najznačajniju odluku u svojoj karijeri i odlučuje ustrajati u borbi za ideale, slobodu i neovisnost naroda. Ova fantastična biografska povijesna drama redatelja Joea Wrighta niže nagradu za nagradom, a neponovljivom Gary Oldmanu u glavnoj ulozi nakon osvojenog Zlatnog Globusa predviđaju i Oscara.

Novi filmski tjedan uz Prijelomni čas premijerno donosi i akcijski krimić Putnik, a na programu i dalje ostaju biografska drama Do posljednjeg daha, festivalski nagrađivani njemački hit Iz ništavila, biografska priča o poker princezi Velika igra, biografski vizualni masterpiece Loving Vincent te sinkronizirani crtići Vampirko i Ferdinand.

Inteligentni triler Putnik na velike ekrane donosi eksplozivnu kombinaciju misterije, napetosti i akcije. Michael (Liam Neeson) je obiteljski čovjek i prodavač osiguranja koji svakodnevno s posla putuje vlakom. Jednog poslijepodneva njegovu rutinu prekida misteriozna neznanka te mu nameće zadatak s ponudom koju ne može odbiti. Netko na njegovom vlaku je uljez, a na njemu je da prije zadnjeg zaustavljanja otkrije tko.

U suradnji s American Cornerom Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek i Rebeccom Dearlove, stipendisticom Fullbright English Teaching Assistant u Osijeku organiziramo filmski klub pod nazivom American Film Club with Rebecca Dearlove: A Look At American Films: The Classics & The Risktakers. Svake srijede održat će se besplatna projekcija jednoga filma i rasprava o istome te će voditeljica pružiti preporuke za slične filmove iz iste kategorije koji bi sudionicima bili zanimljivi za pogledati. U srijedu 24. siječnja 2018. u 16:30 h gledamo Ljubav je čudna stvar redatelja Ira Sachsa iz 2014. godine, a iduća je na programu projekcija filma Alice više ne stanuje ovdje (redatelja Martin Scorsesea iz 1974. godine – srijeda 31.1.). American Film Club obuhvatit će razdoblja i žanrove američkoga filma. Prijaviti se možete svakim danom na broj telefona 031/211-233 ili na e-mail adresu: amcorneros@gmail.com.

 


VEZANO