31.12.2013.

NAJNOVIJE

9. Prvenstvo Hrvatske u podvodnom hokeju

Dana 21.12.2013. na Gradskim bazenima u Osijeku u organizaciji Hrvatskog ronilačkog saveza i Ronilačkog centra Osijek, održano je 9. prvenstvo Hrvatske u podvodnom hokeju. Na sada već tradicionalnom Božićnom turniru nastupili su klubovi iz Mađarske i Hrvatske. Sam turnir sastojao se iz dva dijela: otvorenog, gdje se računao plasman svih klubova dok se posebno računao plasman klubova iz Hrvatske, a vezano uz državno prvenstvo.

Na otvorenom dijelu natjecanja poredak je slijedeći:
1.     RK Sisak, Sisak
2.    RC Osijek, Osijek
3.    Szigetvar Marlins, Szigetvar (HU)
4.    Elite team (mješovita ekipa igrača iz Mađarske i Hrvatske)
5.    RK Geronimo, Zagreb
6.    RC Osijek 2, Osijek

Na državnom prvenstvu poredak je slijedeći:
1.    RK Sisak, Sisak
2.    RC Osijek, Osijek
3.    RK Geronimo, Zagreb

Članovi RC Osijek su ove godine uspjeli izboriti finale s ekipom iz Siska. U izjednačenoj i neizvjesnoj utakmici gosti iz Siska su ipak bili bolji te su zasluženo osvojili prvo mjesto. Za razliku od prošle godine kada je bio treći, Ronilački centar Osijek je završio turnir na drugom mjestu te može biti zadovoljan kako rezultatom tako i prikazanom igrom.

Također raduje spoznaja da se može vidjeti u redovima svih klubova mnoštvo novih igrača kojima je ovo bilo prvo natjecanje. Svojim zalaganjem u ovoj nadasve zanimljivoj igri pod vodom pokazali su da na njih treba itekako računati na budućim natjecanjima. Pri tome mislimo podjednako na djevojke i mladiće jer je ovo jedini sport gdje se ravnopravno mogu natjecati oba spola. Naime, za one koji ne znaju, u podvodnom hokeju su dozvoljeni mješoviti timovi, a također je moguće da ženski tim potpuno ravnopravno nastupa na natjecanjima i igra utakmice protiv muških timova (i pobijedi :)).

Izvor: http://www.rc-osijek.hr/

 


VEZANO