08.12.2017.

NAJNOVIJE

Advent u Osijeku ovaj vikend još bogatiji

Čekaju nas super koncerti, otvaranje prostora Secret Garden i SkyBox, te Coca-Cola blagdanski kamion.

Drugi vikend ovogodišnje predbožićne urbane čarolije u središtu grada,  još je bogatiji nego prvi jer donosi niz raznovrsnih i zanimljivih sadržaja za građane.

Danas  (petak, 8. prosinca) će građane rasplesati iskusni daruvarsko-bjelovarski rockabily band The Cat Paws, a u subotu (9. prosinca) najveći Advent u istočnoj Hrvatskoj ugostit će pravu atrakciju: Film Music Orkestar iz Zagreba s izvedbama nezaboravnih melodija iz filmskih hitova.Završetak vikenda, u nedjelju (10. prosinca) obilježit će ponovno lokalne iskusne bluzerske glazbene snage, Teatar Blues Band iz Osijeka. Svi koncerti počinju u 20 sati.

Uz sjajnu ugostiteljsku ponudu i navedeni program na glavnoj pozornici, koji će u centar grada namamiti većinu građana, drugi vikend donosi i uvod u nove sadržaje na mini lokacijama Adventa u Osijeku, koje imaju za cilj produžiti druženje gostiju Adventa u centru grada. Tako će svi posjetitelji već ovog petka u večernjim satima moći nastaviti veselo druženje u grijanom prostoru Secret Garden, jednom blagdanski uređenom dvorištu zimske čarolije, skrivenom od pogleda, a opet samo sedamnaest koraka udaljenom od Božićnog sajma. Za sve koji nakon adventskog izlaska ponovo ogladne ili žele nastaviti večer uz kuhano vino ili samo popiti piće u novom adventskom ugođaju ili jednostavno „zakasne“ na Advent; sve će moći nadoknaditi u Secret Gardenu, posebnom, tajnom mjestu ovogodišnjeg Adventa u Osijeku. DJ Omer kao domaćin prve „tajne vrtne zabave“ u petak navečer, potrudit će se zagrijati goste i više od omiljenih peći na drva.

Druga mini priča, koja se otvara ovoga vikenda, jest adventski SkyBox, u kojem je konferencijom za novinare predstavljen ovogodišnji Advent u Osijeku. Skybox počinje s komercijalnim programom i ovaj vikend ugošćava prve dvije od sedam Winter Sofa. U prigodnom zimskom ambijentu, nakon provoda na Adventu, posjetitelji mogu popiti piće, podružiti se uz glazbu DJ-eva (petak DJ Freez, subota DJ Pips), i uživati u pogledu na ukrašeni prostor Adventa. Kao na dosadašnjim ljetnim In Da Sofa partyjima, za ulazak je potrebno izdvojiti 20 kuna. Osim programa Winter Sofa, adventski SkyBox do kraja godine ugostit će niz druženja: SkyBox roštilje, SkyBox božićni filmski maraton, Staying in for Xmas – SkyBox blagdanska večera u papučama i slično.

Nadalje, u subotu između 10 i 14 sati poseban glazbeno-kontaktni program iz grijane kupole, postavljene uz veliko kružno klizalište, emitirat će HR-Radio Osijek, „kućni“ radio Adventa u Osijeku. Osim toga, u subotu na Trg Ante Starčevića stiže blagdanski kamion Coca-Cole. Pozivamo sve mališane i njihove roditelje da od 17 do 21 sat dođu na druženje s Djedicom i njegovim pomagačima.

Također, u nedjelju u 17 sati bit će upaljena i druga svijeća na adventskom vijencu postavljenom ispred osječke Konkatedrale. Svijeću će upaliti osječko-baranjski župan Ivan Anušić.


VEZANO