16.02.2018.

NAJNOVIJE

Akademija za roditelje waldorfske inicijative

Akademija za roditelje” jedan je od najvećih programa u 2018. godini namijenjen roditeljima, budućim roditeljima, pedagoškim djelatnicima i svima zainteresiranima za pedagoške teme. Prijave se još primaju, a prve aktivnosti kreću 23. veljače.

Program će se odvijati od veljače do lipnja kroz četiri seminara, šest radionica i dva festivala Obiteljskih igara za djecu i roditelje.
“Cilj “Akademije za roditelje” je podići kompetencije i praktične vještine polaznika, ali jednako tako i osnažiti im samopouzdanje u vlastite roditeljske sposobnosti. Nadalje, važna je stavka i mreža roditelja, koja je sa svakim seminarom udruge ISKRA sve brojnija. Roditelji su važna društvena skupina, a roditeljstvo je jedna od važnijih životnih, ali i društvenih tema. Dovođenjem međunarodnih pedagoških stručnjaka s različitih područja ukazujemo na programsku i organizacijsku održivost kvalitetnog roditeljskog programa u gradu Osijeku”, objašnjavaju iz Udruge Iskra – waldorfska inicijativa.
Svi seminari, radionice i manifestacije su javne i otvorene, a svim se polaznicima na zahtjev mogu izdati potvrde o završenom programu i stečenim kompetencijama. Zainteresirani se mogu prijaviti elektronskim putem, na obrazac koji se nalazi na Facebook stranici samoga događaja.

Program “Akademije za roditelje”:

Seminari:
1) Pokret i igra za cjeloviti razvoj djeteta (23.2. – 24.2.)
Martin Baker, prof., voditelj studija International Bothmer Movement

2) Što djeca očekuju od odraslih? (13.3. – 14.3.)
dr.sc. Wolfgang Sassmanhausen, sveučilišni profesor, redovni predavač na Institutu za waldorfsku pedagogiju, voditelj edukacija za odgojitelje/ice u Južnoj Koreji

3) Gradnja mostova u pedagoškom odnosu (20.4. – 21.4.)
Godi Keller, prof., voditelj međunarodne “Škole za roditelje”, redoviti predavač na Institutu za waldorfsku pedagogiju u Zagrebu i Ljubljani

4) Prkosno i agresivno dijete: promatranje, razumijevanje i djelovanje (5.5. – 6.5.)
dr.sc. Slavica Bašić, dugogodišnja voditeljica katedre za pedagogiju Sveučilišta u Zadru, voditeljica Centra za doživljajnu pedagogiju

Radionice:
1. Uloga oca u odgoju (24.3.)
Slaven i Marina Školka, savjetnici, voditelji “Obiteljske akademije”

2. Učenje pokretom (21.4.)
Ivana Pavleković Griva, mag.prim.educ., učiteljica mentorica

3. Igračke od prirodnih materijala, izrada i pedagoška pozadina (19.5.)
Tihana Popinjač, mag.art. ars.sacra., nastavnica likovne kulture

4. Mediji i djeca: ekranizacija slobodnog vremena djeteta (26.5.)
Ana-Marija Kesegić, univ.bacc.paed., odgojiteljica predškolske djece

5. Možemo li odgajati otporno dijete za promjenjivo sutra? (9.6.)
doc.dr.sc. Valerija Križanić, profesorica na odsjeku za psihologiju Filozofskog fakulteta u Osijeku

6. Promatranje djeteta (16.6.)
Srđan Ferenčak, mag.phil., prof., odgajatelj

Festivali:
Uskršnje obiteljske igre (7.4.)
Ivanjske obiteljske igre (24.6.)

Program se odvija unutar istoimenog projekta udruge ISKRA waldorfska inicijativa u partnerstvu s Proni Centrom za socijalno podučavanje te u suradnji s Fakultetom za odgojne i obrazovne znanosti i Udrugom za rad s mladima Breza. Projekt je pod pokroviteljstvom Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i Grada Osijeka.

Izvor:Radio Osijek


VEZANO