23.11.2015.

NAJNOVIJE

Apel humanitarne udruge “Rijeka ljubavi”

U ponedjeljak, 23. studenoga, humanitarnu udrugu “Rijeka ljubavi” te socijalnu samoposlugu sa odjećom i obućom na Vijencu Ivana Meštrovića posjetili su djelatnici HEP-a “Elektroslavonije” Osijek, kako bi na poziv predsjednice Udruge Štefice Čučak isključili struju jer nisu u mogućnosti dalje plačati račune za potrošenu električnu energiju.

Udruga “Rijeka ljubavi” je uputila apel HEP-u da iznađe mogućnosti pokrivanja troškova, no ukoliko nemaju sredstava da to učine, tada ih mole da struju isključe. Djelatnici HEP-a došli su, ali to nisu učinili pred medijima.

Udruga mora naglasiti da su do danas račune uredno podmirivali, ali se zbog pada temperature troškovi povećavaju. To nije problem samo Udruge nego samoga sistema, jer oni rade u ineresu Grada i naših sugrađana, nisu profitna organizacija i to ne mogu pokrivati. U interesu je šire zajednice da pokažu malo suosjećaja prema obiteljima i samcima u potrebi.

Isto tako, stigao im je i račun HEP “Toplinarstvo” na 300,33 kune za troškove grijanja i to je sada, kako kaže Čučak, prevršilo mjeru. Udruga moli nadležne u dotičnim firmama da se iznađe način otpisa nastalih dugova jer njihovi djelatnici ne mogu raditi u hladnim uvjetima, bez vode i struje.

U suprotnom će biti primorani da jedinu socijalnu samoposlugu sa odjećom i obućom u Lijepoj našoj ZATVORE, a na sramotu onih koji bi se trebali brinuti i pokazati socijalnu osjetljivost za one naše sugrađane koji žive u teškim materijalnim i egzistencijalnim uvjetima.


VEZANO