03.02.2015.

NAJNOVIJE

Apliciranje za energetski učinkovite javne rasvjete

Grad Osijek i ove će godine aplicirati na javni poziv za sufinanciranje energetski učinkovite i ekološke javne i vanjske rasvjete u jedinicama lokalne i regionalne samouprave, koji je raspisao Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Javni poziv Fonda otvoren je do kraja 2015. godine. Za odobrene projekte subvencije će se isplaćivati u roku od 30 dana od potpisivanja ugovora, a jedinice lokalne samouprave dužne su ih realizirati unutar 12 mjeseci od dodjele subvencije.

Riječ je o sredstvima koja po jedinici samouprave mogu iznosito do milijun i 400 000 kuna. Tako su kroz ovaj zajednički program Grada i Fonda novu rasvjetu dobili Višnjevac, veći dio Strossmayerove i Gupčeve ulice te Sjenjak. Obnovljena je i rasvjeta u staroj Tenji.

Dio sredstava svakako će biti iskorišten za sljedeći gradski projekt obnove javne rasvjete u središtu Osijeka (Gornji Grad) i gradskih četvrti Retfala i Jug 2. Radi se o rasvjetnoj infrastrukturi koja je u cijelosti energetski neučinkovita pa je plan da ju se zamijeni štedljivim i učinkovitim modelima.


VEZANO