02.10.2015.

NAJNOVIJE

Beskućnici će imati krov nad glavom tijekom cijele godine!

Osječki će beskućnici uskoro imati krov nad glavom kako noću, tako i danju! Naime, do sada su beskućnici u Caritasovu prenočištu Dom sv. Vinka tijekom ljeta u 8:00 morali izaći na ulicu te su se tek u 20:00 sati mogli vratiti u prihvatilište.

Zahvaljujući inicijativi osječke gradske uprave, beskućnici će napokon imati dopušten boravak u Domu sv. Vinka tijekom cijele godine, od 0 do 24 sata! Đakovačko-osječka nadbiskupija – Caritas Osijek dobila je ukupno 148.900 kuna za program “Resocijalizacije beskućnika – Razvoj novih vještina i podrška pri zapošljavanju” na natječaju Ministarstva socijalne politike i mladih vezanog uz borbu protiv siromaštva.

Podsjetimo, još 2014. godine pojavila se mogućnost da beskućnici ondje borave i tijekom ljetnih, a ne samo zimskih mjeseci. Na inicijativu gradonačelnika Ivana Vrkića, ušlo se u pregovore s predstavnicima Đakovačko-osječke nadbiskupije, predloživši tu mogućnost u sklopu financijskih sredstava od 300.000 kuna, koliko Grad daje godišnje Caritasu te dodatnih 100.000 kuna godišnje s koliko Grad sufinancira cjelodnevni boravak tijekom zime.

Dolaskom vlč. Drage Tukare, novog ravnatelja Vikarijata Osijek te Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije, otvorena je mogućnost daljnjih pregovora, to više što su se dobivenim projektom na natječaju MSPM-a stvorili i financijski uvjeti.


VEZANO