28.04.2015.

NAJNOVIJE

Beskućnici ipak bez cjelodnevnog smještaja

Nakon što je vijest o cjelodnevnom boravku beskućnika u Domu sv. Vinka tijekom cijele godine, a ne samo tijekom zime, razveselila one kojima je takav smještaj potreban, od 1. svibnja beskućnici će ipak morati izaći na ulicu.

Naime, cjelodnevni smještaj se zamjenjuje samo noćnim boravkom, iako se gradonačelnik Ivan Vrkić založio kod Caritasa i zatražio rješenje problema, kao i iznos od 400.000 kuna koliko Grad godišnje daje Caritasu, od čega je sa 100.000 kuna sufinanciran cjelodnevni boravak tijekom zime.

Udruga Aktivni umirovljenici Osijek također se uključila u riješenje ovog problema ponudivši beskućnicima smještaj u njihovom prostoru. Naime, Grad inzistira i dalje na tome da se beskućnicima osigura cjelodnevni smještaj, a Caritas sufinancira dio za Dom.

Pročelnik Upravnog odjela za socijalnu skrb i zdravstvo Romano Kristić naglasio je kako se nadaju da će uroditi plodom i natječaj Ministarstva socijalne politike i mladih, vezan za borbu protiv siromaštva i socijalne isključenosti, u što su se uključili.

Izvor: Glas Slavonije


VEZANO