15.01.2015.

NAJNOVIJE

Blagdan sv. Vinka – Vinceška

Blagdan sv. Vinka – Vinceška, star nekoliko stoljeća, i danas se u Baranji obilježava kao jedan od najvećih vinogradarskih blagdana, odnosno obilježava početak nove vinogradarske godine.

Običaj je da se 22. siječnja na čokot objesi najveća kobasica koja se polijeva vinom kako bi ta godina bila što rodnija, a grozdovi veliki, puni i teški poput kobasice.

Vinar svoje prijatelje i goste okuplja na druženje uz vatru, gdje se peku kobasice i slanine nabodeni na šibu, a nađe se tu i koji kotlić čobanca ili fino začinjenog baranjskog graha, a sve se zaokruži dobrom pjesmom i naravno, vrhunskim kapljicama, koje čuče u svojim drvenim bačvama.

Ponude baranjskih ugostitelja:

Restoran Josić – od 22. do 24. siječnja:

Vinski gulaš s domaćim špeclima, čaša točenog vina – 65 kuna 

Šaran rašlje (cijeli uz najavu ) za dvije osobe – krumpir salata, pola litre točenog vina – 120 kuna

Buncek (dimljena svinjska koljenica) pirjani kupus, čaša točenog vina – 65 kuna

Besplatna degustacija vina u kušaoni za sve goste

Tamburaši Zlatni Zvuci – petak i subota od 20:00 do 00:00 sati
Planina 194, Zmajevac
Tel: 098 466 727
E-mail : vinarija_josic@net.hr
Web : www.josic.hr

Restoran-pansion Piroš Čizma u Suzi – od 17. do  25. siječnja:

Dođite i uživajte u izvrsnim vinima baranjskih vinara i specijalitetima kuće posebno pripravljenim za ovu prigodu.
Menu: po pristupačnoj cijeni od 70 kuna po osobi
Predjelo: pašteta od kulena, čvaraka i svježeg sira s prepečencima
Glavna jela: divljač u gulašu s Merlotom s njokima od bundeve ili kobasice u Frankovki s kiselim kupusom i krumpirom
Desert: štrudla od jabuka i višanja s baršunastim preljevom od Graševine

rezervacije na 031 733806 ili na piros.hr@gmail.com
Za tu prigodu imaju i specijalni popust od 25% za one koji žele prenoćiti u Piroš Čizmi pa noćenje u dvokrevetnim sobama s doručkom, boravišnom pristojbom i osiguranjem gostiju uključenim u cijenu iznosi samo 135 kuna po osobi.

Seosko domaćinstvo Stara Baranja

Proslava Vinceške u stoljetnom vinskom podrumu koji se nalazi u sklopu stare, autohtone panonske kuće na vinskoj cesti u Kneževim Vinogradima.

Domaćini će za ovu prigodu organizirati vaše druženje u vinskom podrumu “Gatoru” kraj otvorenog kamina i ražnja s ponudom domaćih baranjskih specijaliteta (kobasice, kulenova seka, čvarci, švargl, riblji paprikaš, čobanac, iš-fiš paprikaš, barnjski gulaš…)

Ponuda će biti određena isključivo prema vašim zahtjevima i afinitetima s napomenom da ponuda mora biti formirana na bazi najmanje 12 osoba i obaveznom noćenju u sobama domaćinstva Stara Baranja (konzumacija jela i pića bit će sadržana u cijeni ponude).
Gostoljubivi domaćini će u skladu sa svojim mogućnostima pokušati zadovoljiti i druge vaše želje i potrebe.

Kontakt i rezervacija:

Seljačko domaćinstvo “Stara Baranja”
Glavna 101, Kneževi Vinogradi
telefon: 098/835240
email: starabaranja@gmail.com
web: starabaranja.com

Podrumi Kolar

100 g kobasice, slanine – 10 kuna

porcija čobanca – 10 kuna

2 dcl vina – 10 kuna

Maršala Tita 96e, Suza
Tel : +385 (0) 31 733 184, 091 521 8623, Tel : +385 (0) 31 733 081, Mob : +385 (0) 91 524 9351

Vinotočje Gerštmajer

22. siječanj – 10:00 sati:

Kotizacija: 40 kuna – nekoliko vrsta vina, grah s domaćim, dimljenim mesom, kobasice koje sami pećete

23. siječanj:

riblji paprikaš, nekoliko vrsta vina
Rezervacije se primaju na tel: 091/351 5586

Vinarija Pinkert – 24. siječanj:

domaći, baranjski grah, nekoliko vrsta vina
Maršala Tita 16, 31308 Suza, Suza
Tel: 031/ 733 018
Mob: 099/ 859 56 44; 098/ 161 49 00
E-mail : kristinapinkert@gmail.com

Belje d.d. – 22. siječnja u 12:00 sati:

Zabava i druženje na Vidikovcu, u vinogradima, Vina Belje na Banovom brdu.
Za sve informacije se obratite na: vinabelje.hr ili na 091/1790 118


VEZANO