22.02.2018.

NAJNOVIJE

Bombe pronađene kod bajera na Jugu

U poslijepodnevnim satima 21. veljače građanin je u blizini bajera kod Opatijske ulice u Osijeku pronašao nekoliko ručnih bombi. Na mjesto pronalaska izišao je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu, koji je preuzeo bombe.

 

Podsjećamo građane da je još uvijek u tijeku akcija „Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza“. Prema Zakonu o oružju, oružje se može predati uvijek, a protiv osobe koja ga dragovoljno predaje neće se pokretati kazneni niti prekršajni postupak.

Pozivamo sve građane, koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Molimo građane da ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj nakani predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

UPLATILA NOVAC ZA LAŽNO LIJEČENJE

U poslijepodnevnim satima 20. veljače nepoznata žena nazvala je telefonom 70-godišnjakinju, predstavila se kao djelatnik veleposlanstva Velike Britanije te joj rekla da joj je sestra, koja živi u inozemstvu, i da treba uplatiti nekoliko desetaka tisuća kuna za njezin liječenje. Nakon što je uplatila novac u Belišću, 70-godišnjakinja je kontaktirala sestru i shvatila da je prevarena. Tragamo za nepoznatom ženom.

NEDOZVOLJENA TRGOVINA

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 62-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo nedozvoljena trgovina. U veljači 62-godišnjak je u ugostiteljskom objektu u Belom Manastiru 59-godišnjaku prodao više od jednog kilograma sitno rezanog duhana bez nadzornih markica Ministarstva financija Republike Hrvatske. Nadležnom državnom odvjetništvu podnosimo kaznenu prijavu.

RAZOTKRIVENI POČINITELJI KAZNENIH DJELA

U poslijepodnevnim satima 21. veljače 38-godišnji hrvatski državljanin provalio je u prostor obiteljske kuće u Strossmayerovoj ulici u Osijeku. Iz drvarnice je ukrao štapove i ribolovni pribor te pumpu za vodu, pričinivši vlasniku materijalnu štetu od nekoliko tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podnosimo kaznenu prijavu.

Završeno je kriminalističko istraživanje nad 66-godišnjom hrvatskom državljankom te se sumnja da je počinila kazneno djelo krađa. U poslijepodnevnim satima 21. veljače 66-godišnjakinja je iz nekoliko prodavaonica trgovačkog centra u Osijeku ukrala više artikala ukupne vrijednosti nekoliko tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podnosimo posebno izvješće.

PROMETNE NESREĆE U PROTEKLA 24 SATA

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je šest prometnih nesreća, sve su za posljedicu imale materijalnu štetu.

Tri su se dogodile na području Osijeka, a po jedna na područjima Baranje, Đakova i Belišća.


VEZANO