29.05.2016.

NAJNOVIJE

Čeka nas Kru’ti! Krankšvester će zatvoriti ovogodišnji UFO

Za “closing act” ovogodišnjeg UFO festivala uz PAN odabrana je najživopisnija glazbena pojava osječkog glazbenog neba, hip hop/electro/disco trojac Krankšvester! 3ki Stil, Sett i DJ Oliver imat će zadatak zatvoriti program najduljeg i najraznovrsnijeg UFO festivala do sada.

Također, Krankšvester su i konačna potvrda ovogodišnjeg plana UFO festivala, da publici pruži gotovo sve najbolje što Osijek može ponuditi. Naravno, nikad nije lako skupiti sve, pa se to nije uspjelo niti ovog puta, no svakako je velika stvar što će na UFO bini nastupiti bend koji puni klubove gdje god nastupi, a nastali su sasvim slučajno.

2009. godine Krankšvester je nastao kao projekt Setta i 3kija, koji su odlučili nešto raditi iz “čiste zezancije”. Ipak, prijatelji kojima su puštali ono što bi napravili su ih nagovorili da to probaju “pustiti van”, a to je bio sjajan potez. Već prvi album bio je pravi boom, velikim dijelom zbog vulgarnosti i načina izražavanja, posebno kod onih koji nisu shvatili da je sve stvar samo parodije.

Nakon što je to “sjelo na svoje”, dalje je išlo lako te su momci do sada izdali tri albuma i nastupali gdje god su ih zvali. Na UFO-u će isporučiti svoj Kru’ti (zvuk) svima koji budu spremni na to. Uz dodatno napomenu, ovaj koncert se ne sluša i ne gleda uz nula promila u krvi. U suprotnom bi mogle uslijediti neočekivane posljedice.

SPOTOVI:

Tvoje dupe govori 100 jezika https://www.youtube.com/watch?v=fkUvcsWGSeI

Za Benbare i Soundsisteme https://www.youtube.com/watch?v=qdyHzkxuxaE

Nakon šore https://www.youtube.com/watch?v=gJpzssHsrho

Kru’ti https://www.youtube.com/watch?v=y7zHOVjePiw


VEZANO