29.08.2018.

NAJNOVIJE

Čuvajte se Slender Man-a u kinu Urania

Novi filmski tjedan premijerno donosi horor Slender Man i sinkroniziranu animaciju Ringe ringe raja, a na programu i dalje ostaju morski akcijski triler Meg, hit mjuziklMamma Mia: Here We Go Again!

, animacije Bijeli Očnjak i Luis i društvo iz svemira te biografska povijesna drama Dvije sestre za kralja u sklopu Ljetnog festivalca.

U svibnju 2014. godine dvije dvanaestogodišnjakinje iz Amerike su izbole prijateljicu iz škole, nakon čega su počele kružiti slične tragične priče s istom poveznicom: visoka, mršava figura u crnom odijelu, izduženih udova. Tko je zapravo taj misteriozan čovjek bez lica koji je nadahnuo nezapamćena krvoprolića među tinejdžerima? Riječ je oSlender Man-u – urbanoj internet legendi nastaloj u lipnju 2009. godine. U to je vrijeme web stranica Something Awful pozvala svoje pratitelje da šalju fotošopirane slike na kojima bi u neki uobičajeni prizor iz dnevnog života ubacili paranormalnu pojavu. Korisnik Victor Surge je poslao dvije crno-bijele fotografije koje prikazuju djecu, pokraj kojih se nalazi figura koju je prozvao Slender Man. Priču je dodatno potpirio i predsjednik Oglala Sioux plemena istaknuvši da Indijanci vjeruju u „suicidnog duha“ koji je sličan njegovom Slender Manu. Slike su ubrzo postale viralne, a ostali korisnici interneta su počeli stvarali nove sadržaje s njegovim likom. Pokrenuta je i Kickstarter kampanja za snimanje filma, čiji je proizvod istoimeni dugometražni film nastao prema navedenim stvarnim događajima, koji ćemo od četvrtka imati priliku pogledati i u kinu Urania.

Peng je umišljeni gusan i svojevoljni neženja, kojega ne zanimaju tradicija i obiteljske vrijednosti. Uvjeren da o svemu zna najbolje, za vrijeme izvođenja ludih akrobacija u letu doživljava nezgodu te je primoran u toplije krajeve ići pješice i to ni više ni manje, nego s patkama. Ulijeće na putovanje koje će mu potpuno promijeniti život: uz pačiće koji u njemu vide očinsku figuru, po prvi put doživljava istinsku ljubav i počinje na svijet gledati drugim očima. Ne propustite fantastičnu animiranu priču Ringe ringe raja za sve generacije.

SF akcijski triler Meg snimljen je prema istoimenoj knjizi Stevea Altensa, s Jason Stathamom u glavnoj ulozi bivšeg pomorskog kapetana i stručnog ronioca Jonasa Taylora. Taylor pristiže u pomoć na poziv oceanografkinje dr. Zhang Suyin, kada se međunarodni podvodni centar nađe se na udaru nepoznate opasnosti, a na dnu Marijanske brazde stoji uništena i onesposobljena podmornica.

Hit mjuzikl Mamma Mia: Here We Go Again! vodi publiku naprijed-nazad u vrijeme, ispreplićući događaje iz prošlosti i sadašnjosti. Nastavak filma po prvi put prikazuje mladu Donnu Sheridan i njezine udvarače u vremenu koje prethodi radnji prvoga dijela Mamma Mia! prije točno deset godina.

Naši najmlađi gledatelji i dalje će imati priliku pogledati 2 animirana i sinkronizirana hit crtića. Bijeli očnjak je topla i inspirativna priča ispričana iz perspektive ponosnog i hrabrog vuka-psa, koji će na svom životnom putu naučiti važne lekcije. Luis i društvo iz svemira prikazuje neobičnu avanturu jednog neobičnog jedanaestogodišnjaka, koji se sprijatelji s tri simpatična vanzemaljca.

Festivalski ciklus „Ljetni festivalac“ nastavljamo s povijesnom biografskom dramom Dvije sestre za kralja o životu sestara Boleyn, koje su u vrijeme kralja Henryja VIII uživale veliku popularnost. Sestre Anne (N. Portman) i Mary Boleyn (S. Johansson) pod pritiskom su oca i ujaka da očuvaju obiteljsko nasljeđe time da jedna od njih zadobije ljubav engleskoga kralja Henrika VIII. (E. Bana). Ubrzo se, od sestara koje se vole, pretvore u dvije suparnice. Film prikazujemo u novoj dvorani Kino kluba, po sniženim cijenama ulaznica: 20 kn redovna i 16 kn studentska/umirovljenička.


VEZANO