02.12.2017.

NAJNOVIJE

Danas na Adventu palimo i prvu adventsku svijeću

Advent u Osijeku 2017. jučer je  službeno otvoren, a nadbiskup pali prvu adventsku svijeću danas  oko 18 sati.

Advent u Osijeku 2017., najveći i najbogatiji do sada, sinoć  je – otvoren! Paljenje brojnih božićnih svjetala i ukrasne rasvjete označile su početak ovogodišnje predbožićne čarolije u središtu grada, a ona je službeno otvorena kada su čelnici Grada Osijeka, Osječko-baranjske županije i Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku te predstavnici organizatora simbolično prošli kroz svijetleća vrata u obliku luka koja povezuju Trg Ante Starčevića i Trg Pape Ivana Pavla II.

Nakon toga na tisuće građana već prve večeri pohrlile su u oživljeni centar grada, kako bi uživali u urbanom duhu Adventa u Osijeku i bogatoj ponudi: Božićnom sajmu s više od 50 lijepo ukrašenih drvenih kućica, velikom kružnom klizalištu, bajkovitom kutku, grijanoj kupoli, vrtuljcima i drugome. Mnogi su, kušajući kuhano vino, čaj, kobasice i ostale božićne delicije, slušali i gledali koncert izvrsnog Big Banda Požega i gostiju, održanog na adventskoj pozornici ispred osječke Konkatedrale.

Danas se nastavlja  bogat program za vikend. Budući da Advent u Osijeku živi sa svojim gradom, svoj je program prilagodio proslavi Dana grada Osijeka – 2. prosinca. Stoga će paljenje prve adventske svijeće na velikom adventskom vijencu postavljenom ispred osječke Konkatedrale, ipak biti organizirano danas (subota). Oko 18 sati, nakon završetka svečane mise u povodu Dana grada Osijeka, svijeću će, uz prigodne riječi, upaliti mons. dr. Đuro Hranić, nadbiskup i metropolit đakovačko-osječki. Pozivamo sve građane da budu nazočni tom lijepom činu označavanja početka vremena Došašća.

Podsjetimo, danas (subota) u 20 sati na adventskoj pozornici zasvirat će osječka pop-rock skupina Kit Karson, a sutra (nedjelja, 3. prosinca) u isto vrijeme i na istom mjestu, osječki bend The Red Roosters rasplesat će posjetitelje svojim obradama rock hitova i autorskim pjesmama.
Radno vrijeme Adventa u Osijeku: klizalište svakoga dana od 10 do 22 sata, dok je Božićni sajam od nedjelje do četvrtka otvoren od 15 do 22 sata, petkom od 15 do 23 sata, a subotom od 10 sati do ponoći. Ulaz na klizalište stoji 10 kuna, a jednaka je cijena i za najam klizaljki. 


VEZANO