23.08.2017.

NAJNOVIJE

Danas prosvjed – Slavonija ne želi porez na nekretnine

„Danas je trenutak da stanemo u obranu naših domova i i jasno i glasno poručimo hrvatskoj Vladi NE uvođenju poreza na nekretnine kao i svakom novom porezu.

Dođite danas u 18:30 na Pješački most i mirnim prosvjedom s transparentima pošaljimo poruku svima u Hrvatskoj da Slavonci neće šutjeti. Nećemo čekati da nas Vlada novim porezima tjera da sreću pronađemo u inozemstvu. Nećemo čekati da se i zadnji Slavonac odseli.“ Poručuje Kristijan.

Dva dana prije prosvjeda Kristijan Šimičić (organizator i inicijator prosvjeda) je na društvenim mrežama objavio kratki video kojim je pozvao sve građane na prosvjed. Video je u nepunih 24 sata vidjelo više od 25.000 ljudi, a taj broj iz sata u sat raste.

„Danas u 18:30 na Pješačkom mostu očekujemo veliki broj građana koji će poslati jasnu poruku da im je dosta da Vlada novim porezima zavlači ruke u njihove džepove. Građani ne žele biti podstanari u vlastitom domu i do kraja života plaćati mjesečni najam državi u obliku poreza. Prosvjednici će i transparentima poručiti Vladi i svim političarima veliko „NE“ porezu na nekretnine.

Na prosvjedu ćemo iznijeti i konkretne prijedloge Vladi kako rasteretiti građane i pomoći gospodarstvu. Prijedlozi se odnose na Zakon o radu, PDV, javni dug, troškove države i sl.“

Nakon Osijeka prosvjedi se u suorganizaciji u petak nastavljaju u Rijeci, Splitu i Dubrovniku.


VEZANO