18.01.2018.

NAJNOVIJE

EXIT i službeno najbolji festival Europe!

EXIT je  pobijednik u glavnoj kategoriji na jučerašnjoj  dodjeli Europskih festivalskih nagrada u Nizozemskoj! U konkurenciji za glavnu nagradu bio je s drugim europskim festivalskim divovima, kao što su Glastonbury, Roskilde, Tomorrowland, Sziget Festival, Lowlands i mnogi drugi.

Konkurencija je činila vrtoglavih 350 festivala iz više od 35 zemalja, uz preko milijun glasova publike i mišljenje stručnog žirija sastavljenog od najeminentnijih ljudi svjetske glazbene industrije. Exitovi festivali bili su u finalu u čak šest kategorija, a sam EXIT u rekordne tri kategorije, uključujući i osvojenu glavnu nagradu za najbolji veliki europski festival, te najboljeg festivalskog organizatora u Europi i nagradu “Take a Stand” za društveni aktivizam!

Osnivač EXIT festivala Dušan Kovačević ovom prilikom izjavio je:

Zaista je nevjerojatan uspjeh nakon samo četiri godine ponovno osvojiti najvažniju festivalsku nagradu na svijetu! I to u najtežoj kategoriji, gdje su najveći europski i svjetski festivali s budžetima i preko deset puta većim od našeg. Ovim je EXIT Ljeto ljubavi 2017 koje se sastojalo od 4 festivala u Novom Sadu, Umagu, Budvi i Temišvaru, s preko 350.000 posjetitelja, upisano zlatnim slovima u svjetsku festivalsku povijest. Upravo cijeloj regiji posvećujemo ovu nagradu sa željom da Exitovih, sada već pet festivala u Srbiji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Rumunjskoj, doprinesu širenju poruka ljubavi i prijateljstva u našoj regiji. Nagrada Exitu je priznanje i za Sea Star, koji je postigao fantastičan uspjeh da nakon prvog izdanja uđe u najboljih deset europskih festivala u svojoj kategoriji. Izuzetna je godina iza nas, a u ovoj pred nama su još veći planovi koje će sad biti puno lakše pretvoriti u stvarnost!”

Ovo je druga po redu šampionska titula koju je EXIT osvojio na Europskim festivalskim nagradama još od njihovog ustanovljenja 2010. godine, a svake godine je u najužem izboru za najbolji europski festival. EXIT je prethodno osvojio nagradu za najbolji veliki europski festival na Europskim festivalskim nagradama za 2013. godinu, dok je 2007. godine izglasan za najbolji europski festival izvan Velike Britanije od strane Britanskih festivalskih nagrada. Zanimljivo je da je sinoć trijumfirao i miljenik publike ovogodišnjeg Exit festivala Rag’n’Bone Man koji je proglašen za najbolju novu zvijezdu u Europi! Pobjednike bira publika iz cijele Europe, zajedno sa stručnim žirijem, koji čine istaknuti pojedinci iz svijeta festivalske industrije.


VEZANO