18.04.2018.

NAJNOVIJE

Festival poljskog filma “Visla”

Ovo se proljeće kino Urania pretvorilo u pravi mali Cool Tour festival. Osim filmova s redovnog programa, u suradnji s veleposlanstvima ćemo nakon frankofone upoznati poljsku, slovensku i čehoslovačku kinematografiju. Izbor filmova je osmišljen da bude ponešto za sve dobne skupine, stoga vas pozivamo da nam se pridružite te da zajedno otputujemo u neke druge zemlje i upoznamo njihove kulture, običaje, tradiciju itd.

Ovogodišnji Festival poljskih filmova „Visla” svoj filmski put oko svijeta započinje u Hrvatskoj. U vremenu od travnja do studenog, stići će u Uzbekistan, Tadžikistan, Rusiju, Azerbajdžan, Kazahstan, Kirgistan i Srbiju, a u utorak 24. travnja u naše kino Urania.

Projekcije će potrajati sve do 29. travnja, neke od njih će se prikazivati besplatno, a imat ćemo priliku pogledati iduće filmske naslove „Nepobjedivi”, „Najbolji“, „Te moje kćeri“, „Bogovi“, „Umjetnost ljubavi“, „Planet samaca”, „Nevolje“ i „Život je lijep“.

Gosti prisutni na svečanosti otvaranja će biti veleposlanik Andrzej Jasionowski, ravnateljica Festivala Małgorzata Skulska, redateljica Kinga Dębska i glumac Szymon Piotr Warszawski te producent Zbigniew Domagalski. Moći ćemo pogledati predstavu „Kazalište zelena guska“ u izvedbi studenata Umjetničke akademije Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, a svečanost će glazbeno uveličati talentirana solo pijanistica Katarina Ešegović.


VEZANO