05.04.2018.

NAJNOVIJE

Francuski humor u sklopu Revije

Od četvrtka (5. travnja) do srijede (11. travnja), s početkom u 18:30 h u sklopu “Revije suvremenog frankofonog filma”, moći ćete se nasmijati uz šarmantne francuske komedije.

Legendarni Gaston: Šeprtlja nad šeprtljama nas već godinama nasmijava svojim pokusima i avanturama u stripu, a napokon ga možemo vidjeti i na velikom platnu. Gaston radi kao naučnik u uspješnoj tvrtki čiji je moto “Učinimo beskorisno korisnim”. Zdravi razum ga izbjegava u širokom luku, a zahvaljujući svojoj šeprtljavosti stalno izaziva nezgode što izluđuje njegovog šefa. Naravno, nimalo ne olakšava to što u ured dolazi sa svojom mačkom, galebom i zlatnom ribicom u autu iz 1920-ih koji energiju prikuplja solarnim ćelijama. Hoće li Gaston uspjeti spasiti tvrtku od samog sebe?

Posljednje 2 naslova u sklopu revije su Tamara (utorak 10.4. u 18:30 h) i Mon cheri, ja sam ti (srijeda 11.4. u 19:30 h).

Ova adaptacija istoimenog stripa prati jedno razdoblje života mlade djevojke iskompleksirane zbog svojih oblina. Zaljubljuje se u dečka koji se sviđa svim djevojkama u gimnaziji. Među njima se rađa ljubav, popraćena podsmješljivim i zluradim pogledima. Film o odrastanju i svim klišejima koji ga prate.

 

Dva para, Pierre i Aimee te Eric i Penelope, godinama su prijatelji. Postoji samo jedan problem: Penelope i Pierre su se zaljubili. Odluče prekinuti kad stvari krenu izmicati kontroli. Ali svemir se odluči malo poigrati s njima i nakon posljednje strastvene noći, Pierre i Penelope probude se i shvate da su zamijenili tijela! Kako bi sačuvali svoju tajnu, moraju živjeti pretvarajući se da su jedno drugo. I tad kreću nevolje.

Cijena redovnice ulaznice je snižena na 20 kn, a studenti, umirovljenici i članovi Francuske Alijanse ulaznicu plaćaju 16 kn.


VEZANO