02.12.2015.

NAJNOVIJE

Garage in July snimio novi videospot za singl “Velika duša” [VIDEO]

Garage in July su visokooktanski Swamp ‘n’ Roll sastav nastao u jesen 2009. pod utjecajem The Stoogesa, Velvet Undergrounda, The Rolling Stonesa, The Sonicsa te starog Delta i Chicago Bluesa. Želja im je stvarati i prašiti rock ‘n’ roll dok god su živi te dalje prenositi izvorni duh i naslijeđe Delte. Sviraju direktno i iskreno, iz jaja i iz srca. Četvero ih je: Leo Fekete (bubanj), Igor Hanžek (bas gitara), Marko Bagarić (solo i ritam gitara) i Bojan Đurđević (vokal, ritam gitara, usna harmonika). Dosad su objavili EP “Samo Ljubav i Rock ‘n’ Roll”, “Live at “RIBA” za Slušaj Najglasnije! Zdenka Franjića te LP “7” i “Imaš li strasti?!” za Dirty Mojo Records.

Nastupali su na velikom broju festivala diljem regije među kojima se ističu Jelen Demo Fest (Banja Luka), Kupres Play (Kupres), Kaleidoskop Festival (Tuzla), Underground Festival (Maribor), Prvomajski Inkubator (Krk) i Festival Omladina (Subotica).

Planiraju svirati što je više moguće, a trenutno se pripremaju za snimanje dueta s Gatuzom koji bi trebao izaći početkom sljedeće godine. Bend uvelike radi i na novom materijalu za sljedeći studijski album.

15. siječnja sviraju u Županji, a dan poslije u Novom Sadu. Na ovim svirkama s njima će i nastupiti Big Strip Gorila, njihov bratski bend s kojim su već puno puta svirali i s kojim često surađuju na različite načine.

Garage in July ima i novi videospot za singl “Velika duša”, četvrti singl s albuma Imaš li strasti?!:

Sav materijal sniman je u Londonu od 23. do 27. listopada, a direktor kamere bio je Mate Palestrina Mazić iz Big Strip Gorile. Po povratku iz Londona, Mate je sav materijal predao Igoru Iliću iz Orvela, također prijatelju benda, koji se potrudio i namontirao ovaj spot i tako darovao bendu najljepšu uspomenu.

Više o bendu saznajte na:
Facebooku
Bandcampu
Instagramu
Soundcloudu

Pjesmu “Velika duša” i novi album “Imaš li strasti?!” preuzmite OVDJE.

Bojan o putu u London:

„Teško je reći koliko cijelo ovo iskustvo nama znači kao bendu. Puno smo toga naučili, upili smo puno dobre vibre i sad trebamo sve te dojmove i osjećaje pretočiti u pjesme i staviti ih u vječnost. Hvala puno Milovani, Timebomb LDN Records-u i Bluesu Rezervata. Ja bih htio reći (i ovako javno) dečkima iz benda da ih volim i da želim da sviramo skupa dok grobar ne pokuca na vrata! Hvala mojoj djevojci Antoniji, najboljoj prijateljici Maji i našem Mati iz Big Strip Gorile! Pružili ste mi neke od najljepših dana u životu.“


VEZANO