23.10.2015.

NAJNOVIJE

Gimnaziji Gaudeamus još jedan projekt financiran sredstvima EU

Danas, 23. listopada 2015., s početkom u 10 sati u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta održalo se svečano uručivanje ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga “Promocija kvalitete i unaprjeđenje sustava odgoja i obrazovanja na srednjoškolskoj razini” iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa Razvoj ljudskih potencijala 2007. – 2013.

Dodjelom bespovratnih sredstava u okviru ovoga Poziva nastoje se uspostaviti programski, kadrovski i materijalni uvjeti u gimnazijama koji će omogućiti stjecanje dodatnih kompetencija u prioritetno odabranim područjima matematike, prirodoslovlja i informacijsko -komunikacijskih tehnologija.

Uspješnim prijaviteljima osiguran je iznos veći od 25 milijuna kuna (25.696.515,81 HRK) za provedbu 18 projekata. Ovo je ujedno i prvi natječaj financiran iz Europskog socijalnog fonda koji obuhvaća isključivo gimnazijsko obrazovanje, a provedba projekata doprinijet će i sustavnom radu na cjelovitoj kurikularnoj reformi.

Ugovore su dobitnicima uručili prof. dr. sc. Vedran Mornar, ministar znanosti, obrazovanja i sporta i ravnatelj Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, g. Mile Živčić.

Gimnazija Gaudeamus iz Osijeka jedina je srednja škola s područja Osječko-baranjske županije koja je kao nositelj projekta „ICT Znanstveni laboratorij“ ostvarila uspjeh i još jednom dobila potvrdu svom inovativnom pristupu u radu kroz financiranje spomenutog projekta. Navedeno će realizirati s partnerima Privatnom jezičnom gimnazijom Pitagora iz Splita i Filozofskim fakultetom Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku.

Voditelj projekta Ivica Zelić, prof. istaknuo je: „Projekt ima za cilj izradu kurikuluma fakultativnih predmeta objedinjenih pod nazivom „ICT znanstveni laboratorij”. Temeljen je na analizama potreba, ishodima učenja i modernim metodama rada te mu je cilj jačanje kadrovskih i materijalnih uvjeta u gimnazijama Gaudeamus i Pitagora koji služe za provođenje modernih obrazovnih programa usmjerenih na povećanje kompetencija učenika unutar predmeta STEM-a. Projekt će rezultirati ICT kurikulumom usmjerenim na usvajanje znanja iz web developmenta kroz projekte stvaranja virtualnih pokusa iskoristivih u nastavi fizike, biologije, kemije i matematike.“

Na svečanom uručivanju ugovora, Gordana Beissmann, prof. i predsjednik Školskog odbora Saša Šakić su potvrdili kontinuirani višegodišnji rad gimnazije Gaudeamus na unapređenju obrazovnog sustava Republike Hrvatske ne sakrivajući zadovoljstvo dobivanjem financija za projekt koji će se provoditi u vremenu kada gimnazija Gaudeamus ulazi u dvadesetu godišnjicu svoga rada.


VEZANO