06.04.2015.

NAJNOVIJE

Glazbeni centar “Music Together” u Osijeku

Glazbeni program za razvoj osnovnih glazbenih kompetencija u djece od rođenja do 5. godine “Music Together” već 28 godina diljem svijeta uveseljava obitelji i djecu kroz pjesmu i pokret!

Nastao 1987. godine u Americi, kada Kenneth Guilmartin i Lilly Lewinovitz pokreću program glazbenog razvoja u ranom djetinjstvu. Od tada do danas  uz program i pjesme odrastaju generacije. Upravo takav centar, prvi u našoj regiji, izrasta i u Osijeku, a svoje će aktivnosti provoditi na 2. katu Esseker centra Osijek u sklopu Psihorehabilitacijskog centra za djecu i mlade Osijek, pod imenom “Music Together Osijek”.

Osječki centar će za početak ponuditi radionice za uzrast od rođenja do 5. godine. Koncept radionica je podijeljen u tematske semestre, kroz godišnja doba. Svaki semestar ima ime. Semestar kojim osječki centar kreće je “Triangle”. Semestar traje 10 tjedana. Sat je 45 minuta u kojem sudjeluju roditelji sa djecom, pjevaju, plešu, stvaraju glazbu i ritam, upoznaju drugu djecu i roditelje.

6_4_2015_music_together (4)

Benefiti programa su bez granica. Program “Music Together” kao znanstveno potvrđen, internacionalno prepoznat razvija kod djeteta osnovne glazbene vještine, pjevanje u tonalitetu i točan pokret u ritmu. Pjesme programa su uglavnom na engleskom što uz sve benefite programa daje i uvod u engleski jezik kroz pjesmu i pokret.

Razvija kreativnost, izražavanje i povjerenje u sebe, te podržava socijalni, emocionalni, kognitivni i motorički razvoj. Vrlo važna komponenta u programu su roditelji, uzori djeteta. Djeca ne samo da uživaju u igri i eksperimentiranju u glazbi, već i gledaju i slušaju odrasle koji svojim modeliranjem najviše utječu na njihov rast i razvoj, kako na radionicama tako i kod kuće.

Voditelji “Music Together” su posebno educirani kako bi stvorili sigurno, toplo, kreativno i pomalo luckasto okruženje, a sve u svrhu jačanja povezanosti djece i roditelja. Tijekom travnja će se održavati besplatne demo radionice na kojima će obitelji osjetiti atmosferu “Music Together” obitelji.

Više informacija o programu na web stranici te na FB stranici osječkog centra, dok se prijave za demo radionice mogu poslati na mail: musictogether.osijek@gmail.com, te na broj telefona 098/175-3410.

6_4_2015_music_together (1)


VEZANO