14.02.2014.

NAJNOVIJE

GOGO iznio prijedloge za promjenu Statuta CPO Osijek

Gradski vijećnici i predsjednik GOGE Miroslav Vanek, uputili su danas pismo gradonačelniku Ivici Vrkiću i ravnateljici CPO gospođi Takač u kojem predlažu promjene Statuta Centra za predškolski odgoj Osijek.

Prijedlozi se prvenstveno odnose na izbor predstavnika člana Upravnog vijeća kojeg biraju roditelji djece korisnika usluga, kao i za promjenu Pravila za sudjelovanje roditelja u cijeni programa dječjih vrtića i jaslica u sastavu Centra za predškolski odgoj Osijek. Naime, GOGO smatra kako bi se u dopuni Statuta trebalo uvrstiti pravilo da se Izbori za predstavnika člana Upravnog vijeća kojeg biraju roditelji djece korisnika usluga Centra za predškolski odgoj Osijek provedu u svim vrtićima, a ne kao do sada samo u zgradi uprave Centra za predškolski odgoj. Do sada su roditelji korisnici usluga vrtića u Sarvašu morali doputovati u Osijek kako bi mogli ostvariti svoje pravo na glasovanje.

 

Pravilo da su roditelji, koji imaju primanja po članu obitelji do 1.000,00 kn, oslobođeni plaćanja vrtića i jaslica u cijelosti ukoliko je najmanje jedan roditelj zaposlen pokazalo se posebno nepravednim prema nezaposlenim roditeljima koji nisu u kategoriji obitelji koje primaju socijalnu pomoć. Bez obzira što jedan od roditelja uvijek može
čuvati dijete (kako u slučaju kad je oboje nezaposleno, tako i kad je nezaposlen samo jedan roditelj), djeci treba ostaviti mogućost pohađanja vrtića, ili da im vrtić bude dostupan barem u poludnevnom programu zbog socijalizacije, te dobivanja znanja i navika koje djeca stječu u vrtiću.

 

Te, na koncu, olakšice za svako dodatno dijete koje ide u vrtić, spojiti u jednu alineju. Zbog zabrane kumulacije olakšica iz čl.7. st. 2. Pravilnika, koji nije mijenjan, obitelji sa četvero i više djece u slučaju kada dvoje djece pohađa vrtić, umjesto popusta na oboje djece koji su imali do sada (na svako 30%), sada imaju olakšicu samo na jedno dijete.

 

 


VEZANO