04.05.2016.

NAJNOVIJE

Grad Osijek prenio svoje dionice NK Osijeka na novog vlasnika

Nakon što je 25. travnja stigla suglasnost nadležnog ministarstva, danas su u Gradskoj upravi gradonačelnik Ivica Vrkić i opunomoćenik Lőrinca Mészárosa potpisali Ugovor o prodaji i prijenosu 25% dionica NK Osijeka na nove vlasnike.

Potpisivanju su nazočili predsjednik Uprave NK Osijeka Ivan Meštrović i direktor Kluba Igor Galić te gradski vijećnik Damir Kramarić, ujedno i predsjednik Povjerenstva Gradskoga vijeća za prodaju dionica NK Osijeka u vlasništvu Grada.

Ovim činom privodi se kraju proces preoblikovanja kluba, a novi vlasnici već su preuzeli odgovornost za funkcioniranje kluba i time Gradu “oslobodili” oko 7 milijuna kuna koliko je do sada godišnje izdvajano za NK Osijek. Ova sredstva bit će preusmjerena na ostale sportove, a 1 mil. kuna ostat će namijenjen podmlatku NK Osijeka– naglasio je gradonačelnik.

Nakon upisa novih vlasnika održat će se skupština Kluba na kojoj će biti izabrana nova uprava. Svi sudionici ovog procesa iskazali su zadovoljstvo do sada učinjenim kao i vjeru u svjetlu budućnost Kluba kojeg vide u vrhu nogometne tablice.

Skorašnjim potpisivanjem još jednog ugovora riješit će se i odnos Grada Osijeka kao vlasnika stadiona i novog vlasnika koji će od lipnja ove godine preuzeti i njegovo održavanje, a hoće li se ići u njegovu potpunu obnovu ili izgradnju novoga, uskoro će biti odlučeno u dogovoru s Gradom.
Ivan Meštrović zahvalio se na jednoglasnoj odluci Gradskoga vijeća o prodaji dionica Kluba u vlasništvu Grada, a time i potpori cjelovitom projektu preoblikovanju Kluba te iskazao sigurnost kako će opravdati ukazano povjerenje.


VEZANO