24.08.2015.

NAJNOVIJE

Gradnja gradskog trga i crkve na igralištu kod Mačkamame?

 

Nedavno se pojavila inicijativa za novim promjenama u središtu Industrijske četvrti, odnosno za premještanje nogometnog igrališta koji se trenutno nalazi kod tzv. Mačkamame.

Naime, predsjednik Vijeća Gradske četvrti Industrijska četvrt Zdravko Nalio izjavio je kako je ideja da se na sadašnjem igralištu izgradi gradski trg, jer je Industrijska četvrt jedna od rijetkih gradskih četvrti koja nema nikakav trg. S ovim je prijedlogom već upoznata gradska uprava, a gradnja trga je kapitalan projekt o kakvima posljednju odluku donosi Gradsko vijeće Osijeka.

Kako objašnjava Nalio, na tom bi se budućem trgu našlo i mjesto za zgradu javne namjene u kojoj bi bilo smješteno sjedište Gradske četvrti. Sada su smješteni u dvorcu Mačkamama na prvom katu, što otežava pristup osobama s invaliditetom i drugim teže pokretnim građanima.

Ova nova inicijativa svidila se i Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji. Naime, postojeća Župa svetog Josipa Radnika smještena je u privatnoj kući koja je premala za sve potrebe pa se traži prostor za gradnju nove crkve. Tako bi na zapadnom dijelu novog trga bilo mjesta i za novu crkvu.

Što se tiče nogometnog igrališta Mačkamama, koje je i sjedište Ženskog nogometnog kluba Osijek, za sada je plan premjestiti igralište na prostor između trgovačkih centara Mercator (sada Konzum) i Metro.

Izvor i foto: Glas Slavonije


VEZANO