17.03.2016.

NAJNOVIJE

HEP donirao računala

Hrvatska elektroprivreda (HEP) jučer je u sklopu druge godine provedbe akcije „Za naše male genijalce“ donirala pet novih računala za učenike Osnovne škole „Vladimira Nazora“iz Čepina te pet novih računala za učenike Osnovne škole „Bilje“iz Bilja. Donaciju je u ime HEP-a u obje škole uručio Danijel Ilić, direktor Elektroslavonije iz Osijeka.

Nakon prošlogodišnje, prve runde akcije, u kojoj je donirano 30 novih računala u devet hrvatskih osnovnih škola, u ovogodišnjoj drugoj rundi akcije „Za naše male genijalce“, HEP će donirati ukupno 35 novih računala. Ukupna vrijednost ovogodišnje donacije iznosi 171 tisuću kuna, a nova računala imaju trogodišnje jamstvo.

„Izuzetna nam je čast što kao društveno odgovorna kompanija možemo dati svoj doprinos hrvatskom školstvu te omogućiti još bolji razvoj i napredak naših najmlađih. Ovo je tek drugi natječaj „Za naše male genijalce“ i želimo ga provoditi više godina s ciljem da opremimo što više osnovnih škola s računalima, kako bi učenicima omogućili što kvalitetnije informatičko obrazovanje.“, izjavila je VlatkaKamenić Jagodić, direktorica Sektora za tržišnu i marketinšku strategiju Hrvatske elektroprivrede d.d.

Hrvatska elektroprivreda je u suradnji s Narodnim radijem pokrenula nacionalnu akciju „Za naše male genijalce“ 2015. godine, s namjerom osiguravanjaboljih uvjetainformatičkog obrazovanja za što više učenika te senzibiliziranje javnost o stanju informatičke opreme u hrvatskim školama. Naime, prema dostupnim podacima Međunarodnog udruženja za vrednovanje obrazovnih postignuća (ICILS), u Republici Hrvatskoj na jedno računalo u školi dolazi čak 26 učenika, dok je većina škola posljednji put značajnije opremljena računalnom opremom prije gotovo deset godina.

HEP zbog toga akcijom „Za naše male genijalce“ donira računalnu oprema prije svega onim školama kojenemaju niti jedno računalo, imaju velik broj učenika po računalu ili se većinom nalaze na područjima od posebne državne skrbi Republike Hrvatske.

Ovogodišnja akcija „Za naše male genijalce“ započela je organiziranjem natječaja na koji su seod 15. veljače do 4. ožujkamogle prijaviti sve osnovne škole u Republici Hrvatskoj. Uz prijavu je bilo potrebno priložiti video uradak kojim će učenici pokazati da su upravo njihovoj školi potrebna nova računala, a u zadanom roku zaprimljeno je čak 116 valjanih prijava osnovnih škola iz cijele Hrvatske.


VEZANO