20.11.2015.

NAJNOVIJE

Humanitarna akcija prikupljanja donacija za Socijalnu samoposlugu

Grad Osijek, Hrvatski crveni križ – Gradsko društvo Osijek i Humanitarna udruga Rijeka ljubavi na konferenciji za novinare najavili su humanitarnu akciju prikupljanja donacija za Socijalnu samoposlugu, a koja će se održati 21. i 22. studenoga 2015. godine.

Ovaj projekt sufinanciran je iz Europskoga socijalnog fonda, a ima za cilj povećati socijalnu osjetljivost građana prema osobama koje se nalaze u socijalno osjetljivom položaju. Također, cilj je ukazati i na probleme određene društvene sredine te ukazati na nepotrebno bacanje hrane.

Naime, u akciju su se uključili i trgovački lanci, odnosno Kaufland, Konzum, Interspar, Portanova, dok je Lidl najavio dodatni angažman za sljedeći put, jer trenutno imaju planiranu humanitarnu akciju za ovaj vikend. Tako će ovoga vikenda u akciji sudjelovati veliki broj volontera na navedenim lokacijama, koji će dijeliti letke s popisom potrebnih proizvoda te prikupljati donacije građana.

Kako govori predsjednik Osječkoga vijeća za razvoj socijalnih usluga i zamjenik gradonačelnika Vladimir Ham, ovo predblagdansko vrijeme upravo je dodatni poticaj za sve da se uključe u prikupljanje osnovnih potrepština namijenjenih našim najugroženijim sugrađanima.

Predsjednica udruge Rijeka ljubavi Štefica Čučak, uputila je apel svim potencijalnim partnerima u pronalaženju adekvatnog skladišta hrane, jer bi se na taj način moglo prikupiti znatno više korisnih namirnica, koje bi zatim bile kvalitetno raspodijeljene građanima u potrebi.


VEZANO