31.12.2013.

NAJNOVIJE

Izbor za sportaša godine

Izbor za najboljeg sportaša godine grada Osijeka održano je u Hrvatskom narodnom kazalištu 56. godinu za redom i podijeljeno je 13 priznanja najboljima.

 

Za sportaša godine ponovno je izabran David Šain, član Veslačkog kluba Iktus i član hrvatske veslačke reprezentacije s kojom je ove godine osvojio zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu u veslanju koje je održano u korejskom Chungjuu.

Za sportašicu godine izabrana je Donna Vekić, koja se ove godine može pohvaliti plasmanom na  69. mjesto WTA ljestvice, čime je postala i najmlađa tenisačiča među 100. najboljih u svijetu i ujedno jedina mlađa od 18 godina.

 

Najuspješnijim kolektivom grada Osijeka proglašen je Teniski klub Osijek, zasluženo nakon osvajanja titule prvaka  Hrvatske.

 

Osim glavnih nagrada, podijeljena su i priznanja:
    Trofej “Kuna” – za darovite sportašice i sportaše starosti od 13 do 18. godina primili su Mario Banekiz ,Laura Bijelić, Ferdinand Durgeliz , Doris Krivić te mladi nogometaš Osijeka Karlo Lulić i Dorian Zorić

 Nagradu „Sokol“ za izvanredna sportska dostignuća primio je Robert Seligman zahvaljujući 6. mjestu osvojenom na Svjetskom prvenstvu i 2. mjestu na Mediteranskim igrama.

Nagradu za najuspješnijeg sportaša za osobe s posebnim potrebama dobio je Ivan Ištvanfi, a najuspješniji je sportski kolektiv osoba s posebnim potrebama upravo njegov Stolnoteniski klub Slavonac.


VEZANO