31.03.2018.

NAJNOVIJE

Jan Kinčl i Regis Kattie u Klubu Oxygene

Klub Oxygene, u subotu, 7. travnja, sve ljubitelje žanrovske fuzije poziva da se priključe istraživanju granica između jazza i housea u kojemu će vam pomoći skoro pa veterani ovakvog glazbenog izričaja – Jan Kinčl & Regis Kattie.

Osječanima dobro poznati Jan Kinčl, nakon dugogodišnjeg rada na vlastitoj produkciji svoju srodnu, glazbenu dušu, našao je u francuskom jazz klavijaturistu – Regisu Kattieu. Naizgled dvije nespojive osobe i dva nespojiva žanra, Jan i Regis ipak dokazuju drugačije. Ovaj deep house/jazz duo već godinu dana istražuje granice jazza i housea, a nerijetko u cijelu kombinaciju ubacuju acid i techno. Ono što je posebno zanimljivo i hvalevrijedno je da na svojim live nastupima nerijetko improviziraju, a snalaze se u svim uvjetima – bio to mali jazz nastup ili ogromni festivalski stage.

Na Valentinovo su, nakon gotovo godinu dana suradnje i drmanja deep house scenom, sve zaljubljenike u glazbu oduševili jazz/deep house singlom „Florette Versions“ i tako se brzinom svjetlosti popeli na vrhove scene. Na singlici se nalaze čak četiri verzije „Florette feat. Luka Veselinović“, a sve zahvaljujući suradnjama s poznatim imenima – već spomenuti Luka Veselinović koji je odradio bass dionicu, LaSeech koji je zaslužan za remix pjesme, Matija Duić kojemu ekipa zahvaljuje na dub verziji, a svakako treba spomenuti i Dalibora Barića koji je zaslužan za spot. Singl najavljuje album „In Plain Sight“ koji bi trebao izaći na proljeće za PDV records. U nastanak albuma svoje je prste uplela i cijenjena glazbena ekipa poput Ilije Rudmana, Petra Dundova, Igora Farbrisa, Mirsada Dalipija i mnogih drugih.

Jan & Regis do sada su svojom zanimljivom glazbenom kombinacijom osvojili brojne klubove diljem Hrvatske, a od nastupa uvijek vole izdvojiti CFSN XV. Anniversary na Šalati te Love International festival u Tisnu, na kojem ćete ih moći uhvatiti i ove godine, kao i na Dimensionsu. Ljetno nam se bliži, što znači da će gaža biti sve više, pa je ovo jedinstvena prilika da Jana & Regisa pogledate na kontinentu, u klupskom ozračju. Upad je 30 kuna prije ponoći, a 40 nakon. Vidimo se na podiju!

 

Fotke: Sanjin Kastelan


VEZANO