23.08.2017.

NAJNOVIJE

Još samo 14 dana raspisan je natječaj za novi Portanova Fashion Incubator

Portanova Fashion Incubator, regionalno najutjecajnije natjecanje za mlade i neafirmirane modne dizajnere, u utorak 5. rujna zaključuje natječaj za novu sezonu

Najstarije, sezonama najutjecajnije i danas jedino natjecanje za mlade i neafirmirane modne dizajnere – osječki Portanova Fashion Incubator – u utorak 5. rujna zaključit će natječaj raspisan za novu, 17. sezonu. Na natječaj za sudjelovanje u finalu PFI-a mogu se prijaviti svi dizajneri, bez obzira na formalno obrazovanje, starosti od 19 do 35 godina. Sudjelovati mogu talentirani pojedinci ili grupa od dva člana iz bilo koje od zemalja regije, a prijava uključuje kolekciju od najmanje 10 i najviše 12 modela od kojih dva moraju biti i izrađena.

“Izvrsnost finalista Portanova Fashion Incubatora osiguravamo upravo rigoroznom selekcijom podijeljenom u dva kruga, nakon kojih pet odabranih prolaze set edukativnih radionica i po potrebi individualne konzultacije s članovima žirija. Osim jedinstvenog iskustva i prilike za horizontalno umrežavanje s budućim kolegama u struci, svim finalistima osigurana je i vrlo konkretna podrška. Svako od njih za debi na PFI-u imat će u potpunosti pokrivene troškove smještaja, modela, šminkera, frizera, PR-a i produkcije, a najbolji dizajner osvojit će novčanu nagradu od 10 000 kuna i pozivnicu na novi BIPA Fashion.hr” – pojašnjava Nikola Beban, voditelj projekta.

U dosadašnjih 14 godina koliko postoji ovaj danas kultni osječki projekt, Incubator je iznjedrio neka od najznačajnijih imena domaće modne scene kao Juraj Zigman, Ivan Alduk, Ana Maria Ricov, Klisab, Anthony Avanguard ili Sonja Lamut. Sve propozicije aktualnog natječaja objavljene su na službenoj mrežnoj stranici www.fashion-incubator.hr gdje se zaprimaju i prijave, a dok čekamo odluku tko su novih pet talenata s Portanova Fashion Incubatora, svim kandidatima poželimo puno uspjeha!

 


VEZANO