16.01.2018.

NAJNOVIJE

Jučer tri provale u stanove

Dnevne informacije Policijske uprave osječko – baranjske:

Tijekom prijepodnevnih sati 15. siječnja nepoznati je počinitelj provalio u stan u Kapucinskoj ulici u Osijeku i ukrao nakit vrijednosti nekoliko desetaka tisuća kuna.

U prijepodnevnim satima 15. siječnja nepoznati je počinitelj provalio u stan u stambenoj zgradi u Biševskoj ulici u Osijeku i ukrao nakit. Vlasniku je nastala materijalna šteta od nekoliko tisuća kuna.

Također u prijepodnevnim satima 15. siječnja nepoznati je počinitelj provalio u stan u stambenoj zgradi u Vijencu Ivana Meštrovića u Osijeku. Počinitelj je ukrao novac i nakit, pričinivši vlasniku materijalnu štetu od nekoliko tisuća kuna.

Tragamo za nepoznatim počiniteljima.

UKRADENI MOBITELI

U jutarnjim satima 15. siječnja nepoznati je počinitelj na parkiralištu na Trgu Lavoslava Ružičke u Osijeku ukrao mobitel, kojeg je 39-godišnji vlasnik ostavio na krovu osobnog automobila. Vlasniku je nastala materijalna šteta od nekoliko tisuća kuna.

Tijekom noći s 13. na 14. siječnja nepoznati je počinitelj u ugostiteljskom objektu u osječkoj Tvrđi iz jakne 56-godišnjaku ukrao mobitel vrijednosti nekoliko tisuća kuna.

Tragamo za nepoznatim počiniteljem.

Kako spriječiti krađu?

Mašta kradljivaca je neiscrpna, prilagodljivi su, smioni i spretni. Zbog nemarnosti, ravnodušnosti, pa možda i zbog neznanja i sami im često stvaramo povoljnu mogućnost. Mjere samozaštitnog ponašanja u takvim se slučajevima u prvom redu temelje na promjenama ponašanja i navika. Zato obratite pažnju na nekoliko savjeta:

  • U uredskim prostorima osobne predmete stavljajte u svoju ladicu ili ormarić, zaključavajte ih i nosite ključ sa sobom. Boje je trenutan osjećaj nelagode pred kolegama, nego sumnjičenje cijelog radnog vijeka. Novčanik i etui s dokumentima držite uvijek uza se ili barem ključ ladice ili ormarića gdje ste ih pohranili.
  • Dok u garderobi čekate liječnički pregled, ponesite sa sobom vrjednije predmete ili ih odložite na vama vidljivo mjesto.
  • Nikada ne ostavljajte novac i dokumente bez nadzora.
  • Ostavljanjem odjeće u garderobi na bazenu nije nestala vaša odgovornost za ključić ili privjesak kojim ste trenutno osigurali vaše stvari.
  • Odgovorne osobe u tvrtkama, ustanovama i sličnim prostorima, ali i vlasnici objekata koji građanima pružaju uslugu (frizeri, ugostiteljski objekti i slično), dužni su upozoriti svoje sugrađane da pripaze na svoje stvari i predmete koje odlažu.
  • Ako se dogodi da vas okradu, prilikom podnošenja prijave sjetite se svih pojedinosti koje su prethodile krađi: kretanje i zamjećivanje sumnjivih osoba, ali i mogućih osobnih propusta, upozorite druge osobe na počinitelja, zamolite druge osobe da vam pomognu, organizirajte pomoć, pobrinite se za žrtvu, upamtite što više pojedinosti o počinitelju, budite na raspolaganju kao svjedok i otuđene kartice odmah poništite.

PROMETNE NESREĆE U PROTEKLA 24 SATA

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je šest prometnih nesreća. U dvije prometne nesreće jedna je osoba teže, a jedna je osoba lakše ozlijeđena, dok su preostale četiri nesreće za posljedicu imale materijalnu štetu.

Po dvije su se dogodile na područjima Osijeka i Đakova, a po jedna na područjima Baranje i Našica.


VEZANO