13.02.2015.

NAJNOVIJE

KBC Osijek: snimanje magnetom tijekom vikenda

Odobren je projekt prema kojemu će se 10 pretraga i kirurških zahvata na koje se najdulje čeka obavljati srijedom poslijepodne i subotom.

Projekt je odobrio ministar zdravlja Siniša Varga, a planiraju se smanjiti duge liste čekanja, odnosno taj dodatni posao obavljat će liječnici u 33 hrvatske bolnice prema rasporedu koji će napraviti bolnica. Naime, u KBC Osijek najduže se čeka na snimanje magnetskom rezonancijom i to u ovom trenutku oko 160 dana.

Također, u drugoj smjeni i vikendom obavljat će se operacija umjetnog zgloba koljena i kuka, što su kirurški zahvati koji se u toj bolnici u prosjeku čekaju 238 dana, a među pretragama koje će obavljati su i operacije mrene, gastroskopija i kolonoskopija, koronarografija, CT dijagnostika, color doppler, RTG i UZV snimanja, posebice UZV srca.

Naime, pacijenti ne trebaju sami zvati i tražiti snimanje srijedom ili subotom, već će ih se kontaktirati iz bolnice, te im se dati novi termin pregleda ili operacije, a pomicanje liste bit će vidljivo i na web stranici bolnice i HZZO-a.


VEZANO