06.12.2017.

NAJNOVIJE

Kino Urania slavi 105 godina rada, evo što su nam pripremili

Zijah Sokolović, novi Star Wars nastavak, klapa Cambi, izložba „105 godina kina Urania“, promocija kalendara Udruge Pobjede… u jednom tjednu!

Krenimo redom:

9.12.2017. (subota) u 12:00 sati 

Otvorenje izložbe ” 105 godina kina Urania 1912. – 2017.” koja će biti postavljena u prostorijama Muzeja Slavonije ( adresa Magistrat, Trg Svetog Trojstva 6).Zgrada kina Urania pripada najznačajnijim secesijskim ostvarenjima u Hrvatskoj i nezaobilazan je primjer u povijesno-umjetničkim pregledima ovog umjetničkog razdoblja. Izgled kina ovjekovječen je na brojnim razglednicama grada Osijeka, a djelovanje kina može se pratiti proučavanjem plakata osječkih kinematografa i pretraživanjem osječkih dnevnih novina od početka 20. stoljeća do danas. Izložba će trajati do ožujka 2018.

10.12.2017.(nedjelja) u 20:00 sati

Klapa Cambi iz Splita priznato je ime u svijetu klapske glazbe. Njihov dugogodišnji kvalitetni rad, nebrojeni nastupi u Hrvatskoj i inozemstvu te brojne osvojene nagrade najbolje govore o zavidnoj razini klapske izvedbe i odličnom prijemu kod publike. Koncert se održava u kinu Urania te je ostalo  još nešto ulaznica, koje se mogu kupiti na blagajni kina.

12.12.2017.(utorak) u 20:00 sati

Promocija  kalendara pasa osječkog Azila za pse Udruge Pobjede u utorak 12.12. s početkom u 20 h u naše kino Europa. Ovogodišnji kalendar zove se „JA SAM TI“ i broji fotke i priče dvanaestero azilantica i azilanata iz Nemetina.

O upoznavanju, o iskustvu, o običnom danu, o uspjehu i neuspjehu, o dogovaranju, o borbi mišljenja, o hrani, o zdravom razumu, o vožnji autom, o budućnosti, o kazalištu kao frižideru zabluda o mediokritetima, o rodbini, o zaostalosti, o pomirenju sa životom, o budalama, o seksu i starosti.“ O svemu tome progovara Zijah A. Sokolović u svojoj skoro trosatnoj „životnoj komediji“ CABAres, CABArei koju gledamo isto u utorak,u 20h u kinu Urania.

13.12.2017. (srijeda) u 20:00 sati

Pretpremijerno gledamo novi nastavak Ratova zvijezda:posljednji Jedi kada će nam se pridružiti ekipa iz udruge Star Wars Hrvatka u kostimima koje su samostalno izradili, a moći će se pogledati i tematska izložba radova učenika Škole primijenjene umjetnosti i dizajna iz Osijeka te radove polaznika Star Wars tjedna održanog u Gradskoj i sveučilišnoj knjižnici u Osijeku u studenome. Nakon što je u “Ratovima zvijezda: Sila se budi” kročila u širi svijet, Rey u novom poglavlju sage nastavlja svoje epsko putovanje u društvu Finna, Poea i Lukea Skywalkera. Pridružite joj se i vi! Film je na redovnom programu od četvrtka 14.12.

13.12.2017.(srijeda) 16:30 sati 

U suradnji s American Cornerom Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek i Rebeccom Dearlove, stipendisticom Fullbright English Teaching Assistant u Osijeku organiziramo filmski klub pod nazivom American Film Club with Rebecca Dearlove: A Look At American Films: The Classics & The Risktakers. Projekcije filmova održavat će se svake srijede, 13.12. u 16:30 h je na rasporedu projekcija klasika Alfreda Hitchcocka Prozor u dvorište (Rear Windowu prostoru American Cornera u Knjižnici. American Film Club obuhvatit će razdoblja i žanrove američkoga filma. Svake srijede održat će se projekcija jednoga filma i rasprava o istome te će voditeljica pružiti preporuke za slične filmove iz iste kategorije koji bi sudionicima bili zanimljivi za pogledati. Prijaviti se možete svakim danom na broj telefona 031/211-233 ili na e-mail adresu: amcorneros@gmail.com.

Novi filmski tjedan premijerno donosi sinkronizirani nastavak popularnog Medvjedića Paddingtona 2 i  francusku komediju Pedesete su nove tridesete. Na programu i dalje ostaju neobične ljubavne drame Bez ljubavi i Tijelo i duša, provokativan domaći film koji će nas ostaviti bez riječi – Agape, dugo očekivani hit iz Disney Pixarstudija Coco, prije kojega gledamo kratkometražni nastavak Snježnog kraljevstva: Olafova pustolovina i predivan i inspirativan hit Čudo.


VEZANO