02.12.2017.
Klapa Cambi mojosijek

NAJNOVIJE

Klapa Cambi u kinu Urania

Kino Urania vas poziva  na koncert jedne  od najpoznatijih i najnagrađivanijih dalmatinskih klapa – Klapa Cambi. 

Kao što smo predhodno najavljivali klapa Cambi u Osijeku

Klapa Cambi iz Splita priznato je ime u svijetu klapske glazbe. Njihov dugogodišnji kvalitetni rad, nebrojeni nastupi u Hrvatskoj i inozemstvu te brojne osvojene nagrade najbolje govore o zavidnoj razini klapske izvedbe i odličnom prijemu kod publike.

Priča o klapi Cambi započela je njenim osnivanjem 1986.godine u Kaštel Kambelovcu, a ime joj potječe od splitske plemićke obitelji Cambi koja je imala svoje posjede na području cijele Dalmacije. Klapa od 2007. godine djeluje sa sjedištem u Splitu.

Jedna od najnagrađivanijih i najpopularnijih dalmatinskih klapa doživjela je kroz svoju povijest brojne promjene. Devedesetih godina prošlog stoljeća klapa započinje svoj trijumfalni pohod na klapskoj i estradnoj sceni te uzastopno pobjeđuje na Festivalu dalmatinskih klapa u Omišu, Festivalu dalmatinske pisme u Kaštelima (koji klapa i osniva), te na međunarodnom Festivalu zborova u Veroni. Istodobno klapa Cambi započinje suradnju Z. S. Gibonnijem što je označeno kao revolucionarna prekretnica u klapskom svijetu koja je odredila budući tijek djelovanja klapskih skupina. Klapske skupine time prestaju izvoditi isključivo tradicionalne pjesme, a obradama popularnih skladbi mnogo mladih postaje istinskim zaljubljenicima klapske glazbe što je dovelo do osnivanja velikog broja novih, kvalitetnih klapskih skupina.

Novi milenij donio je velike promjene u klapi. Kao pjevački lider dolazi vrhunski tenor Vladimir Garić koji predvodi klapu do novih priznanja, snimaju se nosači zvuka, nastupa se pred prepunim dvoranama u zemlji i inozemstvu, gostuje u brojnim tv emisijama, o klapi se često piše pohvalno u pisanim medijima.
Predan i konstantan rad koji se odražava u skladu zvuka, istančanom osjećaju za interpretaciju najzahtjevnijih glazbenih slika klapa Cambi ostvaruje u sastavu:
1. tenor: Vladimir Garić
2. tenor: Jure Nikolić
2. tenor : Petar Lozo
2. tenor: Ivan Ramić
2. tenor: Tomislav Jelić
bariton: Teo Kapov
bariton: Marin Mandić
bariton: Sandro Gerbec
1. bass : Joško Tranfić
2. bass: Emil Kožul
2. bass: Ante Nikolić
Klavijature: Darko Aljinović File

Koncert će se održati u kinu Urania u nedjelju 10. prosinca s početkom u 20 h. 

Ulaznice po cijeni od 100 kn u pretprodaji (120 kn na dan koncerta) se mogu rezervirati putem maila: info@kinematografi-osijek.hr i ulaznice@kinematografi-osijek.hr, telefonskog broja Uprave 205 501 (pon-pet od 9:00-16:30 sati) ili broj blagajne kina Urania 205 507 (svaki dan od 16:30-23:00 sata) te našeg Facebook profila Kino Urania & Kinematografi Osijek.

 


VEZANO