18.04.2018.

NAJNOVIJE

Književna večer i Jazz live u Oxygenu

Događanja u Klubu Oxygene započinjemo s programom Književnih večeri u kojemu će se ovoga puta predstaviti poznata osječka pjesnikinja Josipa Gogić. Tjedan  se nastavlja u četvrtak uz Jazz večer, kompozitor i gitarista Goran Jurić okupio je ovaj zanimljivi trio koji uz jazz daje posvetu kompozitorima klasične glazbe XX. stoljeća (Béla Bartók, Igor Stravinsky, Olivier Messiaen..).

SRIJEDA 18.4.2018.  Književene večeri : Josipa Gogić

Josipa Gogić rođena je 20. rujna 1985. u Osijeku, gdje je završila osnovnu školu i gimnaziju. Diplomirala je 2008. godine na Ekonomskom fakultetu u Osijeku. Trenutno je zaposlena na Odjelu za kulturologiju Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. Do sada je poeziju objavila u časopisima Zarez i Književna revija, u Zborniku Društva hrvatskih književnika te Osječkoj čitanci.

Dobitnica je nagrade za najbolji pjesnički rukopis Male stvari na 26. Pjesničkim susretima u Drenovcima 2015. godine. Sa zbirkom pjesama Nacrtati usne osvojila je Hrvatsku književnu nagradu Grada Karlovca „Zdravko Pucak“ za 2015. godinu. Od 4. travnja 2016. članica je Društva hrvatskih književnika.

 U pripremi joj je treća zbirka poezije koja će izaći u izdanju nakladničke kuće Fraktura.

Početak: 20:00

Ulaz je besplatan.

 

ČETVRTAK 19.4.2018.  Live Jazz večer: Jurić, Delač & Novoseli trio

Kompozitor i gitarist Goran Jurić okupio je ovaj sastav kako bi pokušao dati posvetu kompozitorima klasične glazbe XX. stoljeća (Béla Bartók, Igor Stravinsky, Olivier Messiaen…) kroz jazz. Ovo je spoj tradicije i modernog, analognog i digitalnog, stvarnog i nestvarnog, orkestra i tria. Polifoni oblici stavljeni u kontekst moderne harmonije, gipki ritmovi i plesni bitovi, improvizacija u kompozicijama klasične glazbe. 

Sastav čine: Janko Novoselić (Bubanj), Goran Delač (Bass), Goran Jurić (Gitara), MacBook Pro

Početak: 21:00 sati

Ulaz: 20 kuna


VEZANO