08.03.2018.

NAJNOVIJE

Književna večer u Klubu Oxygene

S ciljem osnaživanja kulturne scene grada Osijeka i promicanja pisane riječi Klub Oxygene dva puta mjesečno organizirat će Književne večeri.

Ideja programa  Književnih večeri je ugostiti već poznate osječke književnike, ali i dati priliku mladim, neafirmiranim književnicima da svoje radove u opuštenoj atmosferi i neformalnome razgovoru predstave publici koja će tako imati priliku upoznati ljude koji stoje iza brojnih djela slavonske književnosti.

Na prvoj književnoj večeri, 14. ožujka, publika će upoznati Darka Balaša – barda slavonske i ljubavne poezije. Darko je rođeni Osječanin i jedan od najpoznatijih pjesnika regije o čemu svjedoče i brojne nagrade – osvajač je prvog mjesta po izboru publike za kratku priču “Voljeti nju bilo je lako” na natjecanju portala Književnost uživo. Na međunarodnom natječaju u organizaciji portala Pisci i književnost 2015. osvojio je 2. mjesto s pjesmom „Komadić srca“, dok je 2016. godine na istome natječaju osvojio 2. mjesto za pjesmu „Vrba“. Darko Balaš jedan je od najčitanijih pjesnika regije jer je na svojoj facebook stranici Poezija, tekstovi i pjesme ljubavi uspio okupiti gotovo 35 000 obožavatelja iz cijeloga svijeta.

Večer ljubavne poezije i umjetnosti, daleko od svakodnevnih briga, zakazana je u srijedu, 14. ožujka u Klubu Oxygene, a sve počinje u 20 sati!


VEZANO