16.06.2015.

NAJNOVIJE

Korisnici Centra za nestalu i zlostavljanu djecu putuju na more

Dvanaest korisnika Centra za nestalu i zlostavljanu djecu putuju na more u Poreč, u apartmansko naselje tvrtke Valamar Riviera d.d.

“Vrlo smo zahvalni Valamar hotelima i Panturist-u, koji su oboje pomogli našim korisnicima kako bi ove godine išli na more i bili nagrađeni za marljiv rad i trud koji su uložili tijekom školske godine”, poručuje nam Tomislav Ramljak, voditelj Centra za nestalu i zlostavljanu djecu.

Valamar hoteli su ove godine objavili natječaj za podupiranje projekata koje rade s djecom iz obitelji slabijeg imovinskog stanja kako bi im omogućili da svoje najmlađe članove obitelji pošalju na ljetovanje. Radom i trudom Centra pod okriljem projekta “Legosi u centru”, 12-ero djece, 2 odgajateljice i 2 stručna djelatnika ove godine zaslužilo je putovanje u Poreč na 5 dana. Prijevoz im je osigurao Panturist Arivia Osijek te će tako naši legosi uživati u ljetnim zrakama sunca od 16. do 20. lipnja 2015.

Podsjetimo, Legosi u centru je projekt poludnevnog boravka za djecu i mlade s problemima u ponašanju koji uključuje pomoć u učenju, organizirano provođenje slobodnog vremena, individualni i grupni rad s korisnicima i njihovim roditeljima, suradnju sa školom i relevantnim institucijama.

Partneri na ovom projektu su Dom za odgoj djece i mladeži Osijek i Osnovna škola “Sveta Ana”, a projekt je financiran od strane Ministarstva socijalne politike i mladih. U poludnevnom boravku zaposlene su dvije stručne djelatnice – psihologinja i socijalna pedagoginja, koje provode planirane aktivnosti te prate napredak korisnika, a u provođenju raznih aktivnosti im pomaže 46 volontera.

Poželimo im sretan put i ugodan boravak na moru!


VEZANO