31.12.2013.

NAJNOVIJE

Korupcija na Pravnom fakultetu

Nakon provedene istrage Uskok je pred zagrebačkim Županijskim sudom podigao optužnicu protiv 17 hrvatskih državljana, među kojima su četvorica profesora osječkog Pravnog fakulteta, zbog sumnje u koruptivne radnje na toj visokoškolskoj ustanovi. U priopćenju za javnost navodi se kako je optužnica podignuta zbog kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti, primanja i davanja mita, protuzakonitog posredovanja te poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti i protuzakonito posredovanje.

 

Optužnicom se četvoricu profesora osječkog Pravnog fakulteta tereti da su tijekom 2012. godine u Osijeku u dogovoru s okrivljenim posrednicima u više navrata okrivljenim studentima upisivali prolazne ocjene iz pojedinih predmeta bez regularnog polaganja ispita i bez obzira na stvarno pokazano znanje, a zauzvrat su primali novac, poklone i razne usluge.

 

Uskok je istragu zbog sumnji u korupciju na osječkom Pravnom fakultetu počeo početkom srpnja, a početkom travnja ove godine istraga je zbog sumnje u koruptivna kaznena djela počela i na osječkom Ekonomskom fakultetu.

Tijekom istrage na Pravnom fakultetu u medijima su se kao mogući osumnjičenici spominjali dekan Igor Bojanić, profesori Srećko Jelinić, Vlado Belaj i Zvonimir Tomićić te bivši direktor osječkih “Tržnica” d.o.o. Željko Krivić.

Piše: Hina


VEZANO