19.02.2015.

NAJNOVIJE

Kraljica sevdaha – Amira Medunjanin u Osijeku

Nakon nastupa u zagrebačkoj dvorani Lisinski ovo će biti drugi nastup ove cijenjene umjetnice u Hrvatskoj u sklopu njezine turneje „Silk & Stone“, a prvi u Osijeku u kinu Europa. Osim pjesama s novog albuma, publika će imati priliku uživati i u izvedbama nekih drugih dragulja sevdalinke i tradicionalnih pjesama s ovih prostora, a Amiri će se na pozornici pridružiti dvojica vrsnih glazbenika, gitarist Ante Gelo i kontrabasist Zvonimir Šestak.

Album “Silk & Stone” objavljen prošle godine, u izdanju Aquarius Recordsa, donosi 10 skladbi, vrhunske interpretacije nekih od najljepših tradicionalnih pjesama s ovih prostora, kao što su “Eleno kerko”, “Kradem ti se u večeri”, “Ima dana”. Album je producirao i aranžirao cijenjeni i nagrađivani jazz pijanist Bojan Zulfikarpašić, a osim što ga je prigrlila publika, bilježi i hvalospjeve kritike.

Tako je hrvatsko izdanje uglednog magazina Rolling Stone album uvrstio među 10 najboljih regionalnih izdanja u 2014., a album se našao i na popisu najboljih domaćih/regionalnih izdanja Slobodne Dalmacije, portala Muzika.hr. “Silk & Stone” je Amirin peti album, nasljednik hvaljenog albuma “Amulette” iz 2011. (Harmonia Mundi/World Village).

Prethodna dva izdanja objavila je za sarajevski Gramofon: “Amira – Live” (2009.) snimljen na Jazz Festu Sarajevo 2008. godine i “Zumra” (2009.), koji je proglašen jednim od 10 World Music izdanja godine po ocjeni Sunday Timesa. Prvijenac “Rosa” datira iz 2005., a Amirini diskografski počeci vežu se za gostovanje na albumu „A Secret Gate“ glasovitog sastava Mostar Sevdah Reunion.

Koncert će se održati 18. travnja 2015. godine u osječkom kinu Europa. Cijena ulaznica u pretprodaji je 90 kuna, a na ulazu 110 kuna. 

Ulaznice za koncert se mogu nabaviti od 18. veljače 2015. na prodajnim mjestima:

Sustava Entrio
Agencije Luminis (Županijska 1, 1. kat – preko puta konkatedrale) radnim danom od 9 do 16 sati
Daily news (Kaufland Osijek) radnim danom od 7 do 23 sata i nedjeljom od 7 do 20 sati

Pridružite se i na službenom Facebook događaju te saznajte najnovije informacije o koncertu.


VEZANO