26.01.2014.

NAJNOVIJE

Kreativci rekreativci [Majine duminice] – nagradna igra

Naša nova kreativka rekreativka je Marija, ne, Maja… hmmm… zapravo se zove Marija, ali je svi oduvijek zovu Maja. Osim imena, ono što ju možda izdvaja iz svijeta kreativaca je to što je svoj prvi komad nakita napravila još prije 13 godina! Svi su bili oduševljeni te tako Marija pravi i prodaje nakit već 13 godina. Na pitanje zašto je uopće počela s pravljenjem nakita ona kaže: “Oduvijek sam voljela imati komad nečeg jedinstvenog, pa je moja sreća bila još i veća što si mogu sama izraditi nešto po svojoj volji i pritom znati da nitko drugi ne posjeduje isto.”

 

Marija proizvodi nakit i modne dodatke kao što su kopče i trake za kosu, broševe od raznih tkanina, perli, eko kože, blagdanske cvjetne aranžmane, suvenire na drvetu i staklu te oživljavanje starih stvari (obuće i torbe) u decoupage tehnici. Kako je i sama mama, ne zaboravlja ni najmlađe pa kod nje možete kupiti i baby trake za kosu i leptir mašnice. Svi njezini radovi prate trendove, ali i sadrže njezin potpis pa su tako i lako prepoznatljivi kao Majine duminice.

 

Marija je član osječke udruge Zvuk prirode čije članice uglavnom prodaju svoje radove na osječkim sajmovima. Pa sljedeći puta kada budete šetali nekim sajmom zavirite i potražite štand s njezinim rukotvorinama, a do tada njezine radove možete pronaći i na njezinoj facebook stranici. Za svoje stvaralaštvo Marija kaže: “Moj rad je prije svega moj hobi, bijeg iz svakodnevnih teškoća, “apaurin”, a tek onda zarada koja ponekad pokriva samo troškove. Od svog stvaralaštva lako odustati neću. Ako ništa drugo, uvijek će u meni biti želja i volja da sebe i bližnje razveselim novim ili preuređenim darom ručne proizvodnje.

 

Majine duminice vam poklanjaju ogrlicu s naslovne fotografije. Sve što trebate je podijeliti članak na svom facebook-u, a ispod članka u komentar upisati: “mojOsijek.hr i Majine duminice mi poklanjaju ogrlicu.” Ne zaboravite lajkati mojosijek.hr ! Sretno!

Sretni dobitnik/ca je: Kata Jurendić

Čestitamo!

 


VEZANO