19.02.2014.

NAJNOVIJE

Kritična masa 5: “Ak’ je zima – nije lav!”

Prva ovogodišnja masovna vožnja biciklima: Kritična masa 5 “Ak’ je zima nije lav”. održat će se u subotu 22. veljače.
Okupljanje je na Trgu Ante Starčevića u 16 i 22, a za točno 8 minuta, to jest u 16 i 30 kreće se u dosad nezapamćenu zimsku vožnju Osijekom u trajanju od otprilike sat vremena. Vožnja završava u Barcelona pub-u s nevjerojatnim popustima na čaj (6 kn) i pivo (10 kn). Voziti će se najviše biciklističkim stazama.
2013_02_19_bike_my_day_map
Vrijeme bi trebalo biti suho i bez kiše, ali mrak pada već oko 17.20h pa se mole svi sudionici da ponesu odgovarajuću opremu. Vrlo je važno da svi sudionici poštuju prometna pravila, a da sva djeca do 16 godina starosti za vrijeme vožnje na cesti obavezno nose kacige.
BMD napominju kako kritična masa nije protest, nego u svijetu već tradicionalna vožnja biciklista koji na ovaj način žele promovirati biciklizam i sve njegove prednosti te skrenuti pažnju na potrebu većeg razvoja biciklizma u svakom smislu. Specifičan cilj ove kritične mase je potaknuti sve građane da se više koriste biciklom unatoč i usprkos relativno hladnijem vremenu.

Općeniti je cilj, kao i kod svih dosadašnjih vožnji, popularizirati bicikl kao prijevozno sredstvo i potaknuti nadležne da daju svoj obol u razvoju biciklizma.


VEZANO