17.03.2018.

NAJNOVIJE

Legenda o Mariji Magdaleni i nova Lara Croft

Film “Marija Magdalena”  intrigantna je inačica biblijske priče iz pera Helen Edmundson i Philippe Goslett, dok nova  ekranizacija ” Tomb Raider” donosi priču o drugačijoj i nježnijoj Lari Croft. 

Legenda o Mariji Magdaleni kontroverzna je pripovijest s nekoliko lica, o kojoj se neistomišljenici najčešće sukobe zbog različitih povijesnih i biblijskih tumačenja.

Film je autentičan i human prikaz jedne od najzagonetnijih i krivo shvaćenih osoba u povijesti. Ovaj biblijski film približit će nam priču o  Mariji (Rooney Mara), mladoj ženi u potrazi za novim načinom života. Sputana hijerarhijom društva, Marija se suprotstavila svojoj tradicionalnoj obitelji te se pridružila pokretu kojeg predvodi karizmatični Isus iz Nazareta (Joaquin Phoenix). Uskoro će naći svoje mjesto u pokretu te će se uputiti na putovanje do Jeruzalema – piše u opisu filma.

Uz Maru i Phoenixa u filmu glumi i Chiwetel Ejiofor kao Petar, dok je ulogu Jude preuzeo Tahar Rahim. Sve se snima pod budnim okom redatelja Gartha Davisa čiji je prošlogodišnji film ‘Lav’ bio i u konkurenciji za Oscara.

Nakon dva kultna nastavka s Angelinom Jolie, vrijeme je za novi ” Tomb Raider “s Alicijom Vikander u glavnoj ulozi. Lara Croft je kći ekscentričnog pustolova koji je nestao dok je ona još bila tinejdžerica. Sada, nakon sedam godina, Lara nema nikakav stvaran cilj ili svrhu te odbija preuzeti uzde carstva svojeg oca jednako kao što odbija priznati da je stvarno otišao. Protiveći se očevim posljednjim željama Lara odlučuje ostaviti sve iza sebe kako bi riješila zagonetku njegova misterioznoga nestanka.

Ulaznice za predstave je potrebno ranije kupiti, a možete ih rezervirati putem telefona 205-501 (Uprava, 9-17 h), 205-507 (blagajna kina, od 17-21:30 h), email-a: info@kinematografi-osijek.hr i ulaznice@kinematografi-osijek.hr ili putem  Facebook profila Kino Urania & Kinematografi Osijek.


VEZANO