13.07.2015.

NAJNOVIJE

Mladić pronašao ručnu bombu u Dravi!

Prošle srijede, 8. srpnja, u Tvrđavici, na lijevoj obali rijeke Drave, 23-godišnji je iz rijeke izvadio ručnu bombu M-75, koja se nalazila oko tri metra od obale!

Na sreću, bomba se nije aktivirala. Mladić je odmah pozvao policiju, a policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu bombu je odnio na sigurno do uništenja.

„Manje oružja, manje tragedija – izbacimo uljeza“ i dalje traje:

Policija poziva i apelira na sve one, koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Napominju da građani ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj nakani predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

 


VEZANO