03.04.2015.

NAJNOVIJE

Najveće gnijezdo na svijetu u Osijeku!

Najveće gnijezdo na svijetu povodom Uskrsa stiže u naš grad!

Manifestacija “Uskrs u Osijeku – najveće gnijezdo na svijetu za Guinness World Record” održava se na Veliku subotu, 4. travnja 2015. godine na središnjem osječkom trgu (trg Ante Starčevića), u vremenu od 10 do 19 sati. 

Pozivamo građane da na Veliku subotu dođu u središtu grada, gdje ih očekuju brojni zabavni sadržaji, da donesu svoje pisanice i stave ih u najveće gnijezdo na svijetu te na taj način budu dio projekta postavljanja Guinnessovog rekorda. Ujedno je to i poziv da svi zajedno pridonesemo ljepoti našega Grada i najvećeg kršćanskog blagdana – Uskrsa.

Doduše, događanja počinju već u petak, 3. travnja na središnjem osječkom trgu s akcijom Turističke zajednice „Zekin sajam“, gdje građani mogu po akcijskim cijenama kupovati poklone za Uskrs te počinje izgradnja gnijezda za Guinness WR.

U suradnji s Gradom Osijekom djeca vrtićke i osnovnoškolske dobi zajedno sa svojim tetama i učiteljicama pripremaju pisanice koje će u subotu donijeti u spomenuto gnijezdo, dok osječko Dječje gradsko vijeće na Veliku subotu za osječke mališane organizira potragu za pisanicama u Parku Kralja Držislava te nam na središnji trg stižu oko podneva.

Mališane očekuju mađioničarska predstava, kreativne radionice oslikavanja pisanica, mnogo-mnogo zabave i slatkiša. Organizira se i natjecanje u tucanju pisanica te vas stoga pozivamo da ponesete pisanice od kuće.

Tijekom manifestacije pridružiti će se i članovi Moto kluba Osijek koji će već tradicionalno dojuriti s akcijom „Motozeko“. Za glazbeni ugođaj pobrinut će se vokalni sastav Akvarel.

15_3_2015_uskrsno_gnijezdo

Zahvala sponzorima: Glavni sponzori – Mesna industrija Ravlić i Konzum, Zlatni sponzor – Žito grupa, pokrovitelj Grad Osijek, prijatelji projekta Osječko-baranjska županija, Vodovod Osijek, Unikom, Borovo, Vupik, Hrvatske šume, Općina Antunovac, Kraš, Turistička zajednica Grada Osijeka, Športski objekti.


VEZANO