11.11.2015.

NAJNOVIJE

Nova pjesma osječke grupe Tattva “Svijet kojem pripadam”

Svoj red za pojavljivanje i slušanje za širu javnost dočekala je i druga pjesma s trećeg Tattvinog albuma, naslova “Svijet kojem pripadam”, a istoimenu pjesmu napisao je basist benda Darko Šušovček.

Uz Darka koautortstvo i aranžman potpisuju i ostali članovi benda: Tihana Bogdanović – vokal, Mladen Čarapović – Sox, Marko Olujić – Oluja i Damir Karakaš. Kao i većina Tattvinih tekstova i ova promišlja o životu, njegovoj pojavnosti, zbilji i njegovoj svrsi. Negdje na granici jave i sna pjesma dotiče taj smisao. Zamišljena je kao kontrast dvaju svjetova, svijeta zbilje i svijeta snova.

Unutar začuđenosti okoline, protagonist koji se može pronaći u pjesmi izranja iz sna i ne prepoznaje uprizoreno stanje, ali jasno percipira svoje stanje svijesti, a to je da ovdje ne želi biti, nego se želi vratiti u svijet kojem pripada. Vizualno je dočaralo tekst u crno bijeloj tehnici video spota koji potpisuje Ivan Novokmet i njegov suradnik Dino Spaić.

Na kraju svi smo mi sanjari, svi želimo ponekad malo odlutati, pobjeći od ove nepodnošljive lakoće življenja. Svi ponekad želimo zakoračiti u taj san i svijet kojemu pripadamo…


VEZANO