09.04.2018.

NAJNOVIJE

OGS donosi “Večer ruske romanse”

U sklopu Koncertnog ciklusa Grada koji se tradicionalno održava srijedom, kroz “Večer ruske romanse” možete poslušati kako zvuči ruski glazbeni romantizam u izvedbi glasovira i pjevačkoga basa.  

Ugledni ruski operni pjevač Aleksej Tanovitski svojim je izražajnim basom nastupao u većim opernim kućama diljem svijeta, kao što su Royal Opera House (UK), La Scala (Italija), Metropolitan opera (SAD), Opera Garinier, (Pariz), Boljšoj teatar (Moskva). Pjevao je s međunarodnim zvijezdama kao što su: Anna Netrebko, Piotr Peczala, Roberto Alagna, Elena Obratsova, Neil Shicoff i mnogi drugi. Radio je s poznatim dirigentima, spomenuti ćemo neka imena: Valerije Georgijev, Roberto Abbado, Kent Nagano, Gianandrea Noseda, Gennadi Rozhdestvensky, Sir Mark Elder, Paavo Jarvi….
Aleksey Tanovitski već nekoliko godina živi u Zagrebu sa suprugom Ivanom, koju je upoznao u St. Petersburgu.

Pijanist Konstantin Krasnitsky rođen je u gradu Minsku u obitelji profesionalnih glazbenika, te u  dobi od 5 godina primljen je u Srednju specijalnu glazbenu školu  za talentiranu  i nadarenu djecu u razred profesora Jevgenija Puksta. Nakon uspješnog završetka nastavio se školovati na Bjeloruskoj državnoj muzičkoj akademiji u razredu priznatog profesora Vladimira Nehaenka. Na Bjeloruskoj državnoj akademiji Konstantin Krasnitski stekao je naziv “magistra umjetnosti” gdje je od 1999. godine nastavio djelovati kao pedagog. Ubrzo je postao gostujući profesora Umjetničke akademije Anyang Normal University u Kini, docent Bjeloruske državne akademije te docnet Umjetničke akademije Sveučilišta J.J.Strossmayera u Osijeku.

Zahvaljujući njegovu dolasku u Osijek utemeljio se studij klavira na Umjetničkoj akademiji, a mnogi njegovi učenici nagrađeni su na međunarodnim natjecanjima i festivalima.

Stihove čita Domagoj Mrkonjić, asistent glume na Umjetničkoj akademiji u Osijeku.

Koncert se održava u Muzeju Slavonije, Atrij Glavne straže u srijedu  11. travnja 2018. s početkom u 19:30 sat.


VEZANO