12.01.2014.

NAJNOVIJE

Orašar opet bez orkestra

Budući da se situacija u HNK-u oko imenovanja intendanta još uvijek nije riješila, Orašar je opet izveden bez pratnje orkestra. Dosad je Orašar već bio izveden na matricu, zbog gostovanja ili priprema oko Noogodišnjeg koncerta.

Plesačima ovo olakšava stvar jer točno znaju tempo, ali gledateljima svakako smanjuje doživljaj. I predstave u sklopu Siječanjskog popusta također su izvedene uz matricu. Na fotogradijama možete vidjeti kako je to izgledalo sinoć!

Već smo pisali kako će, zbog problema imenovanja intendanta HNK Osijek, njegovim zaposlenicima ovaj mjesec kasniti isplata plaća. Iako je Grad Osijek uplatio sredstva, trenutno nema ovlaštene osobe koja bi potpisala žiro-račun i kojim bi započela isplata plaća zaposlenicima.

 

2014_01_12_hnk_orasar_tekst_slika_3  2014_01_12_hnk_orasar_tekst_slika_1

 

Predsjednik Gradskog vijeća Anto Đapić predložio je da bivši intendant Božidar Šnajder to učini, što je  Šnajder zajedno sa predsjednicom Kazališnog vijeća Jasminom Lovrinčević odbio učini.

 

2014_01_12_hnk_orasar_tekst_slika_2 2014_01_12_hnk_orasar_tekst_slika_4

 

Budući da ne mogu plaćati niti račune, HNK-u je ovaj mjeec gotovo isključena struja. Nadamo se kako će se ova situacija uskoro riješiti, zbog zaposlenika, gledatelja i same kulture našega grada.


VEZANO