18.08.2015.

NAJNOVIJE

Natjecali su se tko će više baciti mačku u zrak?!

Osječka Udruga 9 života, koja se brine o napuštenim i bolesnim mačkama i psima, uputila je apel građanima i gradskoj vlasti da joj pomognu o senzibiliziranja javnosti, liječenju i smještanju životinja te da spriječe njihovo daljnje zlostavljanje.

Naime, poznato je već kako su napuštanje i zlostavljanje životinja, nažalost česti. Tako su se primjerice, prije nekoliko dana u Ivanovcu, tri mladića i jedan maloljetnik natjecali tko će više baciti mačku u zrak… Mačka je na sreću, preživjela, no u Udrugu 9 života stigla je krvava, malaksala i trpjela je velike bolove.

Isto tako, volonterka je nakon poziva građana otišla na teren i zatekla mačiće, koji nemaju ni 24 sata, bačene s visine od dva metra na vreli beton starog mlina u sklopu bivšeg Mercatora. Dva su mačića imala razbijene i krvave njuškice. Sve su mačke zbrinute kod volontera, a sklonište za te životinje u gradu još ne postoji.

Hoće li ovakvim nehumanim postupcima ikada doći kraj?!

Zaustavimo nasilje nad životinjama – pozivaju iz osječke Udruge 9 života. Volonteri se brinu za više od 80 mačaka, a zbog velikog broja bolesnih i ozlijeđenih prisiljeni su moliti za pomoć. Naime, najveći problem su veterinarski troškovi, koji mjesečno dosegnu i 10.000 kuna, a donacije građana Udruzi su jedini izvor financiranja. Osim novca za liječenje trebaju i hranu, pijesak i druge higijenske potrepštine za mačke!

Pomoći im se može donacijama u novcu na broj računa IBAN HR 3923400091110475218, Privredna banka Zagreb ili pozivom na broj humanitarnog telefona 060 98 98 98 (6,25 kuna).

Izvor: Glas Slavonije


VEZANO